Recensie: Real Dirty

Recensie: Real Dirty

Real Dirty
Auteur: Meghan March
Series: Real Dirty Duet #1
Uitgever: Red Dress Press
Publicatiedatum: 9 mei 2017
Genres: Audiobook, Contemporary, New Adult
Aantal bladzijdes: 250
Goodreads

Country music's bad boy, Boone Thrasher, takes center stage in USA Today bestselling author Meghan March's brand new stand alone Real Dirty Duet!

I have everything a guy could want—a new single burning up the charts, more money than a simple country boy could spend, and a woman I’m planning to marry.
Until she doesn’t show up for my proposal.
The life I thought was so perfect, isn’t.
The guy who thought he had everything, doesn’t.
I’ve got my heart on lockdown, but life sends me straight into the path of a mouthy bartender who puts me in my place.
Now the only place I want to put her is under me.
I thought I was done with love, but maybe I’m just getting started.

Real Dirty is een echte Amerikaanse New Adult waarin expliciete taal absoluut niet geschuwd wordt. Maar het klinkt ook een stuk beter op zijn Engels dan in polder Hollands, dat is een feit. En de cover zegt eigenlijk ook al genoeg waar dit boek over gaat. Ik kan deze voorkant overigens niet mooi vinden, maar ik hou gewoon niet zo van halfblote mannen op een boek, wat voor goed lijf ze ook hebben.

Voor mij was het het tweede boek van Meghan March en ik vind deze schrijfster een fijne schrijfstijl hebben. Ik luisterde dit boek als audiobook en ik vind het erg prettig wegluisteren. Lekker vlot zonder al teveel moeilijke woorden en ik had ook geen moeite om mijn aandacht erbij te houden. Ik was gewoon erg benieuwd naar hoe het verder zou gaan en werd ook wel nieuwsgierig door de schrijfstijl.

Het verhaal wordt verteld in de eerste persoon en vanuit twee personages: barkeeper Ripley en zanger Boone. Natuurlijk komen die twee elkaar vroeg of laat tegen, dat is niet bepaald een onverwachte gebeurtenis. Ik vind ze allebei erg leuke personages, al miste ik soms wel wat diepgang en vooral bij Ripley. Ze heeft nogal wat meegemaakt in haar leven, maar soms kwam dat voor mij niet helemaal goed over.

Soms dacht ik alleen: Ja, rot, en nu? En dat is niet iets dat je wilt. Soms voelde ze voor iets te vlak en dat is jammer, want er zat echt wel een hoop in. Boone vond ik ook wel leuk, maar minder interessant dan Ripley. Waarschijnlijk omdat zijn verhaal minder heftig is dan dat van haar. 

Ik vind het wel fijn dat het verhaal vanuit allebei wordt verteld, want dat voegt meestal meer toe. In dit geval niet megaveel, want Boone heeft niet heel veel dingen toe te voegen, maar toch stoorde het me ook niet.

Toch vond ik Real Dirty een fijn boek voor even tussendoor. Het is niet ‘s werelds nieuwe bestseller, maar dat hoeft ook niet. Ik vond het een interessant onderwerp, al is het niet echt origineel, maar dat maakt niet uit. Niet alle boeken hoeven even origineel te zijn. En ik ben heel benieuwd naar meer boeken van Meghan March, maar ik zag dat er in de Storytel app een flinke lijst staat, dus dat komt wel goed.

Vooral het einde vond ik een behoorlijk ‘wat?!’ einde, het was behoorlijk onverwachts en een cliffhanger van hier tot Tokio waardoor je ook wel verder wílt lezen. In elk geval wilde ik erg graag weten hoe ik dit verder ging en ging ik meteen verder met het tweede deel.

Real Dirty is wat voor jou als:

  • Je van New Adult houdt
  • Expliciete taal niet erg vindt
  • Je tegen een gigantische cliffhanger aan het einde kunt

Van mij krijgt Real Dirty drieënhalve ster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: