Recensie: Rebel of the Sands

Recensie: Rebel of the Sands

Rebel of the Sands
ISBN: 9780147517975
Auteur: Alwyn Hamilton
Series: Rebel of the Sands #1
Uitgever: Faber & Faber
Publicatiedatum: 4 februari 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 314
Goodreads

She’s more gunpowder than girl—and the fate of the desert lies in her hands.

Mortals rule the desert nation of Miraji, but mystical beasts still roam the wild and barren wastes, and rumor has it that somewhere, djinni still practice their magic. But there's nothing mystical or magical about Dustwalk, the dead-end town that Amani can't wait to escape from.

Destined to wind up "wed or dead," Amani’s counting on her sharpshooting skills to get her out of Dustwalk. When she meets Jin, a mysterious and devastatingly handsome foreigner, in a shooting contest, she figures he’s the perfect escape route. But in all her years spent dreaming of leaving home, she never imagined she'd gallop away on a mythical horse, fleeing the murderous Sultan's army, with a fugitive who's wanted for treason. And she'd never have predicted she'd fall in love with him... or that he'd help her unlock the powerful truth of who she really is.

Rebel of the Sands las ik voor de leesbeesten leesclub en ik hoorde van iedereen goede verhalen. Er is niemand die zei; ‘Dit vond ik helemaal niets.’ Het boek stond daarvoor al zo’n anderhalf jaar in de boekenkast, maar bleef daar staan. Geen idee waarom. Aan de voorkant kan het niet hebben gelegen, want die is echt zo geweldig mooi. Door al die meningen waren de verwachtingen heel hooggespannen. Maar ja, die moeten altijd maar waargemaakt worden. Was dat dit keer het geval of vond ik het boek toch niet zo?

Zoals je kunt zien aan het aantal sterren, was ik niet overbluft door dit boek en vond ik dit niet het beste boek ooit. Het was wel redelijk, maar meer ook niet. Waar het aan ligt, weet ik niet goed, want het boek had alles in zich om een goed boek te zijn. Een badass hoofdpersoon, een leuke jongen met een minstens zo leuke naam, een tof verhaal en een vlotte schrijfstijl. En toch pakte het verhaal me niet en kwam ik er echt voor geen meter doorheen.

Ik heb overwogen om geen recensie te schrijven, maar ik schrijf van bijna alles een recensie, dus dat zou niet eerlijk zijn. De enige keer wanneer ik dat niet doe is als ik werkelijk niets positiefs te melden en het boek alleen maar ‘kut’ vindt. En dat vind ik Rebel of the Sands verre van, want ook al kwam ik er niet zo goed in, het is ook niet zo’n boek. Maar dit is wel een erg dubbele recensie, want ik vond het boek goed, maar ik kwam er niet echt in.

Amani vind ik een stoer en kickass personage die voor niets en niemand bang is. Vooral in het begin lijkt dat zo te zijn, maar stiekem is ze een meisje die toch ook haar angsten heeft. Toch laat ze zich niet leiden door haar angsten en zeurt er ook niet over. Ik vind haar goed uit de verf komen. De rest van de personages – zoals Jin – blijft voor mij wat te vlak om echt iets mee te kunnen helaas.

Ik vind het tof dat Alwyn Hamilton ervoor gekozen heeft om dit verhaal zich niet in het westen af te laten spelen, maar ergens in het midden-Oosten. De exacte plaats weet ik niet, maar ik vermoed ergens in egypte of zo, maar dat zijn alleen vermoedens. De meeste boeken spelen zich daar niet af en het is tof als schrijvers dat wel doen. En Alwyn heeft het echt wel geloofwaardig en goed gedaan. Ik zag ze zo door de woestijn trekken, omringd door dingen die je van je leven niet wilt tegenkomen. Haar schrijfstijl vind ik erg levendig en maakt nieuwsgierig.

Dit is een boek voor jou als:

  • Je van diversiteit in boeken houdt
  • Je een niet-westerse cultuur interessant vindt
  • Je van fantasy houdt

Rebel of the Sands krijgt van mij drie sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: