Recensie: Rebel

Recensie: Rebel

Rebel / Rogue
ISBN: 9789402705201
Auteur: Julie Kagawa
Series: Talon #2
Uitgever: HarperCollins
Publicatiedatum: 2015
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 415
Goodreads

Nadat het jonge drakenmeisje Ember bijna is gedood door haar levensgevaarlijke trainer en ternauwernood heeft weten te ontsnappen, beseft ze pas echt waartoe de drakenorganisatie Talon in staat is. Samen met de rebel Riley slaat ze op de vlucht. In de ogen van Talon is ze nu officieel een rebel, een verrader, en de jacht op haar wordt geopend. En daartoe zet Talon de perfecte kandidaat in - niemand minder dan hun pas gerekruteerde agent Dante, Embers broer.

Ondertussen is Ember niet vergeten wat drakendoder Garret voor haar heeft gedaan. Als tegenprestatie wil ze hem bevrijden uit handen van de drakendoders van de Orde van St.-Joris, die van plan zijn hem te executeren.
Met meer vijanden dan vrienden komt Ember al snel voor moeilijke keuzes te staan

Rebel is het tweede deel in de nieuwe Julie Kagawa-serie. Julie heeft volgens mij iets met mythische en verzonnen wezens. Schreef ze haar eerste vertaalde serie over fae, haar tweede ging over vampiers en de Pupil-serie over draken.

Pupil is het eerste deel en die vond ik al best goed. Het las vlot weg, maar ik vind de schrijfstijl van Julie dan ook heel fijn. En toen begon ik aan deel 2, aan Rebel. Het eerste deel eindigt best met een cliffhanger en ik was blij dat ik door kon lezen.

En wat een goed tweede deel is dit! Rebel staat bol van de spanning, verraad, maar er is ook nog ruimte voor liefde.Het fijne aan Julies schrijfstijl is dat alles in balans is. Het is niet zo dat een onderdeel, zoals liefde, het allerbelangrijkste is. Ze zorgt ervoor dat alles genoeg aandacht krijgt, maar dat je niet het idee hebt dat iets te snel gaat.

Ik vind het precies goed in Rebel en dan ook nog eens een schrijfstijl waardoor je nieuwsgierig gemaakt wordt. Julie Kagawa weet hoe ze lezers moet binden aan haar verhalen en ze vast moet blijven houden. Dat merkte ik in de Iron fae-serie al en dat merk ik in elk boek weer. Haar boeken zijn een van de weinigen die ik koop, ongeacht waar het over gaat.

Een stukje van een quote uit Rebel.

In Rebel worden de personages uit Pupil verder uitgewerkt en tot leven gebracht, maar ook komen er nieuwe bij. Het enige wat ik minder vind, is dat er vier vertellers zijn in Rebel: Ember, Garret, Riley en Dante. Soms is het dus weleens verwarrend wie er aan het woord is en af en toe moest ik ook terug lezen wie er nu de ik-persoon was. Zelf hou ik van maximaal twee vertellers in een boek. Bovendien vind ik ze niet allemaal even boeiend. Van Garret ben ik niet kapot. Ook niet van Dante, maar die geeft dan nog een heel ander soort kijk op de situaties die gebeuren. Toch kan ik me hierdoor wat minder in de personages verdiepen en dat vind ik jammer.

In Rebel zitten een heleboel onverwachte plotwendingen die ik niet aan zag komen en die ik ook echt het verhaal vooruit vindt helpen. Door deze gebeurtenissen heeft het verhaal vaart, wordt het nooit saai. Het verhaal kakt nergens echt in, maar gaat ook niet zo snel dat je dingen niet meer kunt volgen.

Ik vind het tof dat de cover van Rebel niet vlak is, maar dat je de ‘drakenhuid’ een beetje kan voelen. Bovendien zegt de voorkant meer over het verhaal dan je in eerst instantie zou denken. Vooral de kleur is van belang voor het verhaal.

Ik ben heel benieuwd naar Jager. Ik heb nogal wat verhalen over het einde gehoord, over dat het met een cliffhanger eindigt en dat mensen niet willen wachten. Na Jager zal ik helaas ook moeten wachten.

Als je Pupil goed vond, vind je dat van Rebel ook. Dat weet ik voor 99 procent zeker.

[bol_product_links block_id=”bol_57925fd069073_selected-products” products=”9200000047395291,9200000049867876″ name=”rewbel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: