Recensie: Recept voor geluk

Recensie: Recept voor geluk

Recensie: Recept voor gelukRecept voor geluk
ISBN: 9781989510711
Publicatiedatum: 18 november 2019
Goodreads

De 24-jarige Liv werkt onder toeziend oog van een opdringerige manager in de keuken van een grote hotelketen. De uren zijn lang en het werk eentonig; ze kan niets van haar creativiteit kwijt in het gebak dat ze dag in dag uit op basis van exact hetzelfde recept moet maken. Wanneer ze op een regenachtige middag samen met haar vriend Onno langs een verwaarloosd winkelpand in de binnenstad slentert, komt haar droom van een eigen patisserie opeens weer in alle hevigheid opzetten.

Onno heeft zijn bedenkingen, maar Liv besluit de sprong te wagen en ondertekent impulsief het huurcontract. Al snel komt ze erachter dat het beginnen van een eigen zaak heel wat voeten in de aarde heeft. De hulp die ze krijgt van Matthew, de handige en vooral knappe zoon van de huurbaas, is daarom meer dan welkom.

Maar zijn aanwezigheid zorgt er ook voor dat Livs relatie met Onno steeds meer onder druk komt te staan.
En wie is toch dat meisje dat elke dag langskomt en alle recepten overschrijft ...?

Recept voor geluk van Saskia M.N. Oudshoorn was het verhaal dat de Koboschrijfwedstrijd op Sweek won. Ik deed zelf ook mee, maar won niet. Toch was ik benieuwd naar de inzending van Saskia, want ik vond niet alle verhalen even goed (en de jury vond van wel).

Ik verwachtte een feelgood die vlot geschreven was, maar ik had eigenlijk geen idee. Gelukkig bleek ik het goed te hebben en is Recept voor geluk precies zo’n boek. Het is vlot geschreven met personages die sympathiek genoeg zijn om ze iets te gunnen. Je hoopt dat ze op hun pootjes terechtkomen, al gebeurt dat in feelgood eigenlijk altijd wel. Soms niet helemaal zoals je verwacht, maar dat vind ik het leukste.

Recept voor geluk wordt helemaal vanuit Liv vertelt die de hoofdpersoon in het verhaal. Haar leven staat centraal, net als haar dromen en haar doelen. En natuurlijk haar liefdesleven, want dat kan niet ontbreken in feelgood en ook in dit boek staat het natuurlijk.

Je hoopt dat de personages op hun pootjes terechtkomen

Ik vind Liv een leuk personage, maar ze voelt voor mij niet helemaal uitgewerkt zo nu en dan. Soms blijft ze wat oppervlakkig, al gun ik haar absoluut het beste. Je wordt wel nieuwsgierig naar hoe het af zal lopen met dit meisje (goed ongetwijfeld).

Ik vind het ook echt jammer dat alleen Liv aan het woord komt, want ik denk dat als iemand anders van de personages ook wat verteld zou hebben het toch wat dieper zou zijn geweest. Dat miste ik nu best wel en vond ik jammer.

In het verhaal zitten af en toe wel wat onverwachte momenten, maar erg veel zul je er niet vinden. Wel vloog ik door dit boek heen tijdens kerst en vond ik het leuk om te lezen.

Recept voor geluk is een echte feelgood (met leuke cover) en het is een boek dat je snel uitleest.

Van mij krijgt Recept voor geluk 3.5 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: