Recensie: Regretting You

Recensie: Regretting You

Recensie: Regretting YouRegretting You
ISBN: 9781542016421
Publicatiedatum: 10 december 2019
Aantal bladzijdes: 366
Goodreads

Morgan Grant and her sixteen-year-old daughter, Clara, would like nothing more than to be nothing alike.

Morgan is determined to prevent her daughter from making the same mistakes she did. By getting pregnant and married way too young, Morgan put her own dreams on hold. Clara doesn’t want to follow in her mother’s footsteps. Her predictable mother doesn’t have a spontaneous bone in her body.

With warring personalities and conflicting goals, Morgan and Clara find it increasingly difficult to coexist. The only person who can bring peace to the household is Chris—Morgan’s husband, Clara’s father, and the family anchor. But that peace is shattered when Chris is involved in a tragic and questionable accident. The heartbreaking and long-lasting consequences will reach far beyond just Morgan and Clara.

While struggling to rebuild everything that crashed around them, Morgan finds comfort in the last person she expects to, and Clara turns to the one boy she’s been forbidden to see. With each passing day, new secrets, resentment, and misunderstandings make mother and daughter fall further apart. So far apart, it might be impossible for them to ever fall back together.

Colleen Hoover is voor mij een van die auteurs waarvan ik een boek koop zonder te weten waar het over gaat. Een instant buy zijn haar boeken. De laatste paar romans vond ik wat minder, maar haar romantische Verity vond ik weer ijzersterk. Ik was benieuwd wat Regretting You zou brengen. 

Er is altijd iets in de boeken van Colleen dat origineel is. Ik kan niet precies benoemen waar het hem in zit, maar er is altijd iets dat een twist aan het boek geeft. In dit geval het feit dat het vanuit een moeder en een dochter verteld wordt. Meestal wordt er in New Adult gekozen voor de love interests, de man en vrouw (of man/man, vrouw/vrouw). Daarom vond ik het origineel dat hier voor moeder en dochter gekozen is. 

En hoewel ik het leuk had gevonden als het vanuit de man en de vrouw zou worden verteld, denk ik dat deze keuze beter is voor het verhaal in Regretting You. Er is een gebeurtenis die het leven van Morgan (de moeder) en Clara (de dochter) nogal op zijn kop zet. Maar ze kijken er allebei anders naar omdat ze niet allebei over dezelfde informatie beschikken. Dat is hier heel goed gedaan en je snapt de reacties van allebei. Van de moeder om te willen beschermen en van de dochter om te rebelleren. 

Dit is weer een echt CoHo-boek.

Het verhaal ontstaat eigenlijk uit miscommunicatie en niet goed naar elkaar (willen) luisteren. Ik vind dat echt knap hoe je er dan een interessant verhaal van weet te maken. Ik moet wel zeggen dat het boek in het midden hier en daar een beetje kabbelde. Op die stukjes werd het saaier, maar ik was wel benieuwd naar hoe het af zou lopen. Maar desondanks is dit weer een echt CoHo-boek.

Ik vind Regretting You een beetje tussen New Adult en roman in zitten, maar desondanks vind ik het goed geschreven. Colleen heeft altijd een vlotte schrijfstijl waar je doorheen vliegt. Ze heeft originele plotwendingen en je wil absoluut weten hoe het eindigt. Dat was bij dit boek ook niet anders. 

Regretting You is een goede roman/New Adult en als je van dit genre houdt, vindt je het waarschijnlijk ook wel leuk. Wat grappig is, is dat het boek begint op de verjaardag van Morgan die 34 is geworden. Ik begon aan dit boek 1 dag voor ik 34 zou worden, haha. Puur toeval, maar wel grappig. 

Van mij krijgt Regretting You 4 sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: