Recensie: Reken maar!

Recensie: Reken maar!

Reken maar
ISBN: 9789086603343
Auteur: Suzanne Peters
Uitgever: Ellessy
Publicatiedatum: Juli 2017
Genres: Contemporary, Feelgood
Goodreads

Nadat haar relatie stukloopt, verhuist Jasmine naar een andere stad. Haar nieuwe buurman Quinten trekt al snel haar aandacht. Hij is intelligent, aantrekkelijk, en ze kan goed met hem praten. Als ze hem beter leert kennen, begrijpt ze steeds minder van zijn soms vreemde gedrag. Houdt hij haar op afstand, speelt hij met haar of is er iets anders aan de hand?

Reken maar! is een romantisch boek met het thema dwangneurose.

Ik heb al vaker boeken van Suzanne gelezen en dat waren best aardige boeken die snel weglazen. Geen literaire hoogstandjes, maar daar zijn de boeken ook duidelijk niet voor bedoeld. Het laatste boek dat ik las was echter al even geleden en een schrijver verandert meestal in elk boek. Ik denk dat er maar weinig schrijvers zijn die hun allereerste boek nog steeds net zo goed vinden.Ik was als lezer benieuwd of dat het geval zou zijn, of de boeken beter geworden waren. Maar gelukkig is het antwoord op die vraag ja.

De schrijfstijl van Suzanne vind ik vlot en leest lekker snel weg. Ik had het boek best snel uit, maar dat komt vast ook omdat het zo dun is.  Ook maakte ze me als lezer nieuwsgierig naar Quinten en wat hij nou precies had. In het begin doet hij nogal vreemd en ik begon me af te vragen hoe het kwam.

Wat ik jammer vind, is dat er zo vaak ‘zei ze’, ‘lachte ze’ etc. achter zinnen stond. Daar had best wat creatiever mee om kunnen gaan. Misschien vinden andere mensen het zeuren, maar ik vond dat gewoon niet zo fijn lezen. Wat mij betreft hoeft het ook niet achter elke zin.

Reken maar! Is een vrij dun boek, maar ik miste daardoor wel de diepgang in de personages. Voor mij kwam alles best vlak over en ik kon me niet echt in hoofdpersoon Jasmine inleven. Deels door de vorm (derde persoon, hij/zij), maar ook deels omdat alles erg vluchtig ging en het boek best dun is. En deels omdat in het boek redelijk wat tell gebruikt werd in plaats van show voor mijn gevoel.

En toen ik het idee dat ik de personages leerde kennen, was het uit. Van mij had het best honderd pagina’s dikker mogen zijn, want ik denk dat het verhaal dan beter geworden was en vooral ook de personages. Wat mij betreft echt een gemiste kans.

De titel komt erg chicklitachtig over, maar als je het boek gelezen hebt, weet je ook meteen dat deze titel om een reden gekozen is en dat hij perfect bij het boek past. Het is een titel met een verborgen laagje. Het is een spoiler, maar die haal je er pas uit als je uitgelezen bent en daar hou ik wel van.

Reken maar! was een luchtig boek voor tussendoor, maar geen boek die me voor eeuwig bij zal blijven. Het is wel een boek die in het feelgood genre past wat mij betreft en krijgt drie sterren van mij.

Reken maar! Kreeg ik als recensie-exemplaar van de uitgever, maar uiteraard is mijn mening er niet door veranderd.

Eén gedachte over “ Recensie: Reken maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: