Recensie: Remember to Forget

Recensie: Remember to Forget

Recensie: Remember to ForgetRemember to Forget
ISBN: 9780310751717
Auteur: Ashley Royer
Series: Remember to Forget #1
Uitgever: Blink
Publicatiedatum: 5 april 2016
Genres: Contemporary, Fanfiction, Young Adult
Aantal bladzijdes: 304
Goodreads

In Remember to Forget from Watty Award-winning author Ashley Royer, Levi has refused to speak since the tragic death of his girlfriend, Delia, and can't seem to come out of his depression and hindering self-doubt. Desperate to make some positive change in Levi’s life, his mother sends him to live with his father in Maine. Though the idea of moving from Australia to America seems completely daunting, Levi passively accepts his fate, but once he lands faces personal struggles and self-doubt at the same time he and his dad battle through resentment and misunderstanding. And then, while at therapy, Levi meets Delilah, a girl who eerily reminds him of someone he lost.

Remember to Forget is een van de fanfictions die het internet rijk is. De meeste fics halen echter niet meer dan de website waar ze opstaan, zoals Wattpad. In de loop der jaren zijn er wel wat fanfictions gepubliceerd. Denk aan After, waarschijnlijk een van de meeste bekenden in dit genre, over Harry Styles. Remember to Forget is een fanfiction, maar niet over One Direction. Wel over 5 Seconds of Summer met in de hoofdrol Luke die voor het boek omgedoopt is naar Levi. Daarnaast komt de rest van de band ook terug als Mitchell (Michael), Caleb (Calum). Alleen over Ashton twijfel ik, maar ik denk dat dat Aiden is. Alleen zeker weten doe ik het niet.

In het begin vond ik Remember to Forget – al kan dat ook liggen aan het feit dat ik me toen niet zo lekker voelde – erg lastig lezen en kon ik op de een of andere manier totaal niet in het boek komen. Ik heb er ook best over gedaan, al is ‘ie helemaal niet zo dik. Misschien omdat ik hem saai vond in het begin en het me gewoon niet zoveel kon schelen. Toch bleef ik doorlezen, want ik wilde wel weten hoe het nu zou eindigen. Beetje tegenstrijdig, ik weet het. En Remember to Forget was leuk genoeg om wel uit te willen lezen.

Levi en Delilah komen allebei aan het woord, maar voor mijn gevoel leerde ik Levi wel beter kennen. Ik vond hem sowieso wel boeiender ook, maar toch vond ik de personages allebei wat vlak blijven. Ik kon niet mega met ze meeleven. Ok zitten er niet echt onverwachte plotwendingen in, maar die had ik verder ook niet aan zien komen. Er zat wel wat in, maar dat was niet zo spectaculair.
Ik ben wel benieuwd of Ashley nog iets gaat doen met de rest van de band in de vorm van aparte verhalen.

Remember to Forget is een prima contemporary Young Adult boek dat ook gewoon leuk is als je niets met fanfictons of de band hebt. Het is niet overduidelijk dat het er eentje is, je moet het wel echt weten. Toch vond ik dit boek niet zo bijzonder dat ik hem nooit zal vergeten en dus krijgt het boek 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: