Recensie: Restore Me

Recensie: Restore Me

Recensie: Restore MeRestore Me
ISBN: 9780062676368
Auteur: Tahereh Mafi
Series: Shatter Me #4
Uitgever: HarperCollins
Publicatiedatum: 6 maart 2018
Genres: Audiobook, Dystopia, Young Adult
Aantal bladzijdes: 448
Goodreads

‘Juliette Ferrars thought she'd won. She took over Sector 45, was named the new Supreme Commander, and now has Warner by her side. But she's still the girl with the ability to kill with a single touch—and now she's got the whole world in the palm of her hand. When tragedy hits, who will she become? Will she be able to control the power she wields and use it for good?’

Restore Me is het vierde deel in de Shatter me-serie. Eigenlijk dacht ik dat het na deel 3, Verwoest me/Ignite Me, klaar was en dat een trilogie zou worden. En toen kwam daar het nieuws dat er toch een vierde deel zou verschijnen. Ik was er gematigd enthousiast over, want vond het derde deel nogal tegenvallen. Toch was ik wel benieuwd naar dit deel en toen het als luisterboek beschikbaar kwam, besloot ik om het boek op offline status te zetten.

Restore Me gaat verder waar Ignite Me stopt. Ik moet zeggen dat het best wel even wennen was en dat ik er echt weer even in moest komen. Maar niet zo gek, want het derde deel verscheen in 2014. Daarnaast las ik de eerdere delen en dit luisterde ik, dus dat is ook een verschil.

Juliette is nog steeds de hoofdpersoon en je ziet het verhaal vanuit haar oogpunt. In de eerdere delen vond ik haar een heel zeurderig persoon en dat was hier ook, maar gelukkig wel minder. Ik vond haar in dit deel beter te doen, al vond ik haar nog steeds wel wat kinderlijk, zeker als je bedenkt wat ze allemaal meegemaakt heeft.

Warner was ook een hoofdpersoon hier en die vond ik interessanter. Misschien omdat hij best een gecompliceerd personage is, ik weet het niet.

Ik was er gematigd enthousiast over, want vond het derde deel nogal tegenvallen.

Kenji is en blijft mijn absolute favoriet. Zijn oogpunt zie je niet, maar hij is in dit deel wel behoorlijk aanwezig en eigenlijk ben ik best benieuwd naar hoe zou zijn als hoofdpersonage. Wel kom je als lezer in dit deel iets meer over hem te weten. Wie ik in dit boek best wel miste, was Adam. Die komt bijna niet aan het woord.

Restore Me kabbelt een beetje voort, ondanks dat er veel gebeurt. Maar op de een of andere manier voelt het of er niet zoveel gebeurt. Wel vond ik het einde van Restore Me nogal een plotwending en wel heel erg tof. Het zorgde ervoor dat ik echt dacht van: woah! Hoe gaat dit aflopen? Ik ben nu ook heel erg benieuwd hoe het af gaat lopen met dit einde. Dat was gewoon echt schokkend, maar desondanks ben ik wel erg blij mee, want dat maakt het boek net wat beter.

Restore Me was een aardig deel en was gelukkig beter dan Ignite Me, maar Unravel Me blijft mijn favoriet. Toch is het wel een mustread als je de eerdere delen ook gelezen hebt.

 

Restore Me krijgt van mij 3 sterren.

In april komt hij (waarschijnlijk) ook uit in het Nederlands als Heel Me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge