Recensie: Rhapsodic

Recensie: Rhapsodic

Recensie: RhapsodicRhapsodic
ISBN: 9781541130852
Auteur: Laura Thalassa
Series: The Bargainer #1
Uitgever: Createspace
Publicatiedatum: 15 november 2016
Genres: Fantasy, New Adult
Aantal bladzijdes: 326
Goodreads

Callypso Lillis is a siren with a very big problem, one that stretches up her arm and far into her past. For the last seven years she’s been collecting a bracelet of black beads up her wrist, magical IOUs for favors she’s received. Only death or repayment will fulfill the obligations. Only then will the beads disappear.

Everyone knows that if you need a favor, you go to the Bargainer to make it happen. He’s a man who can get you anything you want... at a price. And everyone knows that sooner or later he always collects.

But for one of his clients, he’s never asked for repayment. Not until now. When Callie finds the fae king of the night in her room, a grin on his lips and a twinkle in his eye, she knows things are about to change. At first it’s just a chaste kiss—a single bead’s worth—and a promise for more.

For the Bargainer, it’s more than just a matter of rekindling an old romance. Something is happening in the Otherworld. Fae warriors are going missing one by one. Only the women are returned, each in a glass casket, a child clutched to their breast. And then there are the whispers among the slaves, whispers of an evil that’s been awoken.

If the Bargainer has any hope to save his people, he’ll need the help of the siren he spurned long ago. Only, his foe has a taste for exotic creatures, and Callie just happens to be one.

Ik kwam Rhapsodic tegen op Facebook en daar werden er dingen gezegd als: ‘Dit is de nieuwste serie die in de buurt komt van A Court Of Thorns And Roses.’ Dat is gevaarlijk, want zo’n opmerking zorgt er wel voor dat je verwachtingen hoog worden. In elk geval wel bij mij. Ik had nog nooit van het boek en schrijfster Laura Thalassa gehoord, maar door die opmerking werd ik erg benieuwd.

Soms vind ik het erg fijn als boeken gratis worden aangeboden op Amazon. Een legale manier om misschien wel mijn nieuwe lievelingsboek te vinden. Dat was ook bij dit boek het geval dat het gratis was. Enig nadeel: je moet dan wel een Kindle hebben.

In het begin had ik best wel even moeite met de schrijfstijl en het boek en ik snapte er in het begin dan ook niet veel van. Toch was ik benieuwd hoe het af zou lopen met Callypso ‘Callie’. Laura weet je wel nieuwsgierig te maken en zorgt ervoor dat je door wilt lezen, ook al is het soms wat vaag.

Er zaten ook best wat minpunten in. Zoals dat de beste vriendin van Callypso, Temper, haar constant bitch noemt. Ik kan echt wel tegen wat gescheld, maar dit ging gewoon irriteren. Vooral ook omdat het niet zoveel nut heeft verder. Het zorgt voor een eigen stem van het personage, maar ik geloof niet dat ik het zo kan waarderen.

Verder vond ik Callie eigenlijk niet echt een bijzonder personage. Het was niet dat ze stom of geweldig leuk was … ik voelde vrij weinig bij haar eerlijk gezegd. En ik dacht alleen: Ja, kut voor je. Maar meer ook niet. Ik vond Callie vrij plat, ook al wordt het boek in de eerste persoon vanuit haar verteld. Het zorgde er helaas niet voor dat je dichter bij haar kwam.

The Bargainer vond ik daarentegen wel een boeiend personage, maar vooral omdat ik benieuwd was naar wat hij zou gaan doen en wat voor type hij was. Helaas komt hij niet aan het woord en zie je hem alleen vanuit Callies oogpunt.

In Rhapsodic zitten niet echt onverwachte gebeurtenissen en dingen die ik echt niet aan had zien komen. Er zitten wel wat stukken in, maar voor een deel kabbelt het maar wat voort en gebeurt er niet ontzettend veel. Wel zitten er een paar stukjes in waar ik hard om heb moeten gniffelen, omdat ze dus echt geniaal waren, dus dat is wel fijn. Ik hou van humor in boeken.

Ik vond Rhapsodic een aardig boek, maar wat mij betreft komt het bij lange na niet in de buurt van de ACOTAR-serie. Die vond ik toch echt een stuk beter geschreven en vooral ook interessanter. Van mij krijgt Rhapsodic drie sterren, want hij las wel lekker door en vond hem wel interessant. Ik ben ook zeker benieuwd naar het tweede deel.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: