Recensie: Riot Rules

Recensie: Riot Rules

Riot Rules
ISBN: 9798590709946
Auteur: Callie Hart
Publicatiedatum: 1 januari 2021
Genres: Bully romance, New Adult, Romance
Goodreads

CARRIE

You think you know me, but you’re wrong.

You look at me and see Carrie, the girl with the wild hair and the wild clothes.
Reliable Carrie. Friendly. Quirky. Perhaps a little strange.
What do you really know about me, though?
The details of my past are up for debate.
I’ve been careful to hide my sins, and even more careful to follow the rules.
I do as I’m told. I keep to myself. I don’t mess around with boys, and I’m always ready to run.
At least that’s what I tell myself, anyway.
Since I met him, I’ve broken every single rule in the book.
He’s impossible. Arrogant. Terrifying.
If I’m not careful, Wolf Hall’s golden boy will do more than make me break the rules. He’ll wind up breaking me.

DASH

First, they hate me, then they hate themselves for wanting me. That’s how it always goes.

I’m the smart one. The charming one. The guy with the accent that makes girls go weak at the knees. As a resident of Riot House, I’m destined to rule Wolf Hall. Doesn’t matter where you come from. How much money you have. What your future holds. Cross the path of a Riot House Boy and you’re guaranteed to pay the price.
The girl isn’t special. She’s just another cog, turning in the wheel. So why, then, am I protecting her? And why am I keeping her a secret?

Call me a monster.
Call me a fiend.
Call me reprehensible.

Call me Lord Dashiell Lovett IV.

*Riot Rules is book two in the Crooked Sinners Series. It is a complete 135,000 word story that can be read as a standalone, or in conjunction with the other books in the series.

De planning was om begin december weer te gaan bloggen, maar dat liep allemaal even anders. Ik hoop nu wel weer echt te gaan bloggen, maar het zal de eerste maand nog wat onregelmatig zijn. Ik heb totaal geen voorraad meer en een leesdip, dus verwacht in het begin niet teveel, oké?

Let op: dit is een tweede deel en in de recensie (en in het boek) staan spoilers voor boek 1. 

Ik had in de tussentijd wel een ARC aangevraagd van Riot Rules. En dat boek heb ik ook gelezen, al heb ik er wel ruim twee weken over gedaan. Dat lag niet aan het boek, maar puur aan mezelf. 

Ik vond het eerste deel, Riot House, dus heel spannend en daar vloog ik doorheen. Na het lezen van het eerste boek was ik heel benieuwd naar de boeken over Dash en die over Pax. Riot Rules is het verhaal van Dash, dat van Pax volgt later.

Door Riot House had ik hele hoge verwachtingen van Riot Rules en Dash. Ik had eigenlijk verwacht dat het boek best wel donker zou zijn en dat Dash psychisch niet helemaal in orde was. In boeken vind ik dat altijd intrigerend, in het echte leven wat minder, haha. De verwachtingen op het gebied van dat hij best donker enzo zou zijn, kwamen niet echt uit. Ik vond hem best tam, veel tammer dan dat ik bij Riot House vond. 

Carina zit ook al in boek 1 als vriendin van de hoofdpersoon daar: Elodie. En daar vond ik haar wel tof, dus ik was benieuwd naar haar verhaal. En dat verhaal was zo niet wat ik verwacht had. Echt totaal niet, dus dat vond ik wel een toffe plotwending. Verder zitten er nog wel wat plotwendingen in, maar dit was toch echt wel de meest onverwachte.

Ik vond het eerste deel, Riot House, dus heel spannend en daar vloog ik doorheen. Na het lezen van het eerste boek was ik heel benieuwd naar de boeken over Dash en die over Pax.

Het verhaal begint voor Riot House en overlapt dat boek. Een deel van de gebeurtenissen gebeurt in dit verhaal opnieuw, maar dan vanuit het oogpunt van Dash en dat van Carina/Carrie. In het begin moest ik er echt weer even inkomen. Met Wren en Elodie in Riot House had ik meteen een klik, maar met Carina en Dash had ik dat minder. Ook aan het einde niet. Misschien moest ik er ook even inkomen omdat het verhaal meteen begint, want er gebeurt meteen iets. 

Vond ik het een slecht boek? O, nee, dat zeker niet. En ik heb het met plezier gelezen, maar ik kon het niet achter elkaar doorlezen wat ik met deel 1 wel had. En ik vond de personages ook echt wel leuk. Wat mij betreft ook een prima boek als je van het genre romance/high school romance/bully romance houdt. Het zit voor mij een beetje op de grens van deze drie genres. 

Riot Rules had voor mij niet de charme die Riot House wel had en ik denk dat dat door die klik met de personages komt. Wel ben ik heel erg benieuwd naar het verhaal van Pax en ik ben heel benieuwd hoe dat gaat verlopen. Van Pax krijg ik namelijk weinig hoogtye en die is het meest mysterieus van de drie, dus ik ben echt heel benieuwd. 

Riot Rules krijgt voor mij 3 sterren.

Ik heb Riot Rules als recensie-exemplaar/ARC gehad, maar mijn mening is niet beïnvloedt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: