Recensie: Rivalen

Recensie: Rivalen

Rivalen / Unrivaled
ISBN: 9789402709704
Auteur: Alyson Noël
Series: Beautiful Idols #1
Uitgever: HarperCollins
Publicatiedatum: 10 mei 2016
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 350
Goodreads

Beautiful Idols Breaking news: Filmster verdwijnt spoorloos. Hebben drie jonge clubpromotors er iets mee te maken?

Overal hangen de flyers: Wie wordt de beste promotor van de Unrivaled-clubs? Wie het hipste publiek en de populairste sterren naar de Hollywood-clubs weet te lokken, krijgt de meeste punten en wint uiteindelijk een enorme geldprijs. Layla, Tommy en Aster behoren tot de uitverkorenen die mee mogen doen aan de wedstrijd.

Voor alle drie hangt er veel van af, en dus gaat het hard tegen hard - zo hard dat ze zichzelf al na een paar weken nauwelijks nog terug herkennen. Alles draait al snel om de jonge superster Madison Brooks. Wie háár weet te strikken, heeft al bijna gewonnen.

Tot op een dag de filmster spoorloos verdwijnt en alle ogen zich richten op de drie jongeren die haar het laatst hebben gezien...

Rivalen was een boek dat me eigenlijk meteen trok door de cover. Er is een witte en zwarte variant met voorop een aardbei. Niet spectaculair, maar ik vond hem er eigenlijk heel gaaf uit zien en nieuwsgierig maken. Waar zou dit boek over gaan?

Rivalen wordt verteld vanuit meerdere personages: Madison, Layla, Aster en Tommy. De laatste drie doen mee aan een wedstrijd, de eerste is een van de sterren die Layla, Aster en Tommy moeten zien te strikken om hun club binnen te komen.

Ik vond het soms wel lastig om echt goed hoogte te krijgen van alle personages, omdat er elk hoofdstuk gewisseld wordt. Bovendien vind ik de hoofdstukken vanuit Madison en Aster niet zo leuk.

Die van Tommy en Layla vond ik daarentegen wel heel tof. Ik vind Tommy een schattig joch die gitaarspeelt (pluspunt!) en Layla een stoer wijf (die op een motor rijdt, ook een pluspunt). Samen vond ik ze ook wel een bepaalde chemie hebben die voor mij goed tot zijn recht komt.

De witte versie van dit boek

Aster vind ik vooral een vervelend personage. Naar Madison ben ik nog wel benieuwd en vooral wat ze verbergt, maar als Aster in het tweede deel verdwenen zou zijn, zou ik het helemaal prima vinden.

Ik had nog geen boek van Alyson Noël gelezen, maar eigenlijk bevalt haar schrijfstijl me wel. Hij leest lekker weg en ik had het boek zo uit. Bovendien zorgt ze ervoor dat je nieuwsgierig wordt en Rivalen door wilt blijven lezen. Ik kon het boek ook bijna niet wegleggen, eigenlijk alleen te gaan slapen. Ik wil meer van Alyson lezen!

In Rivalen zitten wel plotwendingen, maar ik weet niet of ik ze heel onverwacht vond. De meeste dingen had ik wel aan zien komen. Toch was het spannend en vooral het begin en het einde. In het eerste hoofdstuk van Rivalen was ik al benieuwd naar hoe die situatie opgelost zou worden. Helaas is dit pas een eerste deel en eindigt het boek toch wel met een cliffhanger. Verdorie. Ik wil weten hoe dit opgelost wordt!

Elk hoofdstuk heeft de titel van een liedje in Rivalen en ik heb bij allemaal de artiest opgezocht. Ik heb het in de spoiler gezet, omdat mijn recensie anders wel erg lang zou worden. Maar wees dus niet bang als je op spoiler drukt, er staat geen echte spoiler in.

En er staan best wat toffe nummers tussen, zeg.

De liedjes (waarvan ik denk dat dit de nummers zijn)

View Spoiler »

Ik ben heel benieuwd naar het vervolg van Rivalen, want dit deel eindigt veel te open. Ik wil antwoorden! Nu!

Van uitgeverij HarperCollins kreeg ik dit recensie-exemplaar. Bedankt!

[bol_product_links block_id=”bol_572f87b94747f_selected-products” products=”9200000051781051″ name=”Rivalen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén gedachte over “ Recensie: Rivalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: