Recensie: Robijnrood

Recensie: Robijnrood

Recensie: RobijnroodRobijnrood / Rubinrot
Auteur: Kerstin Gier
Series: Edelsteentrilogie #1
Uitgever: Blossom Books
Publicatiedatum: 2011
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 351
Goodreads

Gwendolyn Shepherd dacht altijd dat ze een gewoon meisje was in een zeer ongewone familie waarin een tijdreisgen rondzwerft. Ze is blij dat haar nichtje Charlotte dat gen bezit, zodat zij haar eigen leven kan leiden en niet in het verleden rond hoeft te dwalen.

Dat verandert als blijkt dat niet Charlotte maar Gwendolyn dat gen blijkt te hebben. Charlotte is overal op voorbereid, maar Gwendolyn weet van niets.

Gelukkig is ze niet alleen tijdens deze tijdreizen, want er is nog een andere tijdreiziger: De knappe, arrogante Gideon.
Samen moeten ze alle andere tijdreizigers opsporen om een geheim te openbaren. Wat dat geheim is, weet niemand, maar iedereen wil het weten.

IK HOUD VAN DEZE BOEKEN! Oke, sorry, maar ik kan het niet helpen. Voor mij begon het echte fangirlen toen ik The Mortal Instruments ontdekte, maar ik deed het al eerder in mezelf met de Edelsteentrilogie.
Ik heb deel 1 (en deel 2) inmiddels voor de derde keer gelezen in een jaar tijd en dat zegt wel wat. Nu ben ik sowieso iemand die boeken rustig herleest (thrillers niet), maar in een jaar tijd drie keer is zelfs voor mij ongewoon.

Het verhaal is tof en zit misschien niet vol met hele onverwachte wendingen, maar evengoed zitten er in dit (en latere delen) toch wel een aantal plottwists in die ik niet aan zag komen. Maar dan ook echt niet.

Ik houd ook van de schrijfstijl van Kerstin Gier. Haar schrijfstijl is bijzonder, omdat er humor in zit en ik soms hardop om deze serie (en om het eerste deel van Silber) moest lachen. Haar vrouwelijke personages zijn geen tere poppetjes die gered moeten worden door knappe jongens, maar meisjes met pit. Gwendolyn is dan ook niet van papier, maar van vlees en bloed. Net als haar irritante nichtje Charlotte (stom kind), haar broertje en zusje en Gideon natuurlijk. Aaaawh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge