Recensie: Saeculum

Recensie: Saeculum

Recensie: SaeculumSaeculum
Auteur: Ursula Poznanski
Uitgever: Lemniscaat
Publicatiedatum: november 2011
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 496
Goodreads

Een aantal dagen je terugtrekken in het bos om daar na te spelen hoe er honderden jaren eerder geleefd werd. Klinkt mooi, maar is het dat ook? Zo moet iedereen zijn telefoon bijvoorbeeld inleveren en ook brillen en medicijnen mogen niet mee.

Student Bastian heeft zich door zijn kersverse vriendin over laten halen om mee te gaan. Het avontuur begint onschuldig, maar al snel is dat niet meer het geval. Het bos zou vervloekt zijn, maar dat wordt weggelachen. Natuurlijk, is de conclusie. En dan verdwijnen er leden. Zou het verhaal toch waar zijn?

In een wereld zonder telefoon, internet, elektriciteit, medicijnen of zelfs maar een bril, ontvouwt zich een bloedstollende strijd tegen de tijd, op leven en dood.

Dit boek is zo’n boek dat ik elke keer in de boekhandel pakte, maar ook elke keer weer terugzette, omdat het me niet genoeg wilde trekken om het kopen. Gelukkig is er de bibliotheek nog en daar hadden ze het ook.

Ik vond het boek in het begin redelijk saai en maar irritant. Toch leg ik boeken niet heel snel weg, dan moeten ze wel heel erg zijn. En dus deed ik dat met dit boek ook niet. Het begin van het boek leest behoorlijk traag en langzaam, maar daarna komt het op gang en wordt het zelfs spannend.
Ja, het werd spannend en wekte mijn interesse uiteindelijk. Het laatste deel van het boek las ik in één ruk uit. Dat komt omdat er redelijk aan het einde een plotwending in zit die ik absoluut niet aan had zien komen. Dat deed het boek goed.

De personages waren redelijk. Hier en daar wordt van personage geswitcht. Ik moet zeggen dat ik Iris het leukste personage vond, want zij riep bij mij de meeste vragen op. En ik heb altijd graag antwoord.

Dit is zo’n boek dat je de kans moet geven en dat vanzelf beter wordt. Het was mooier geweest als het me meteen vanaf het begin gepakt had, maar je kunt niet alles hebben. Misschien vind je het leuker als je zelf aan LARP doet.

Eén gedachte over “Recensie: Saeculum

  1. Oooh dit verhaal lijkt me heel cool! Niet dat ik aan LARP doe haha, maar het verhaal heeft wel wat. Jammer dat het begin zo traag leest, dat vind ik altijd zo’n nadeel, ik moet altijd meteen in het verhaal zitten anders dan vind ik het maar moeilijk om mijn aandacht erbij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge