Recensie: Safe Bet

Recensie: Safe Bet

Recensie: Safe BetSafe Bet
ISBN: 9781682308332
Auteur: Monica Murphy
Series: The Rules #4
Uitgever: Everafter Romance
Publicatiedatum: 10 januari 2017
Genres: Audiobook, Contemporary, New Adult
Goodreads

Sydney Walker s new job is perfect. As the live-in nanny to the most famous quarterback in the NFL and his beautiful wife, she couldn t have it any better. Their kids are adorable. Her bosses are more than generous. Plus, there are hot football players at the house all the time. Life can t get much better than this.
Until her life turns into an absolute nightmare. The media is abuzz with rumors that she and her boss Drew Callahan are having a torrid affair. Everyone knows the truth except the public. So Drew s wife Fable comes up with the perfect idea.
She creates a fake relationship between Sydney and one of the rookie players on Drew s team. Wade Knox is forever indebted to Drew and Fable and readily agrees to the set up. Pretending to be in a romantic relationship with the hot nanny for a week how hard can it be?
Crazy how it only takes one week for two people to fall head over heels in love.

This mash-up new adult romance features characters from both the One Week Girlfriend series and The Rules series

Safe Bet is het vierde – en laatste – deel in The Rules-serie van Monica Murphy. De andere drie delen las ik redelijk vlot achter elkaar, maar dit vierde deel luisterde ik steeds maar niet. Geen idee waardoor het kwam. Misschien omdat ik even zin had om meer feelgood te luisteren in het Nederlands? In elk geval; ik heb hem gelezen en nu is de hele serie klaar. Ik vind het altijd leuk als personages uit de andere boeken terug komen en dat was hier ook het geval. Zo kwam Gabe terug, maar ook Shepherd. Samen met hun vriendinnen natuurlijk.

Safe Bet vind ik het minste deel in de serie en waarom het komt? Misschien omdat het best kort was en voor mijn gevoel ook wel een beetje afgeraffeld. Bij een korter boek ga je vaak minder goed de diepte in en dat was hier dus echt goed te merken. Op de een of andere manier paste het boek niet helemaal bij de rest van de serie en het leek het een beetje of Monica dacht: misschien is het leuk om er nog eentje te schrijven, maar eigenlijk heb ik daar geen zin in en doe het maar vlug vlug. Jammer.

Ook kwamen de personages voor mij minder tot leven dan in de andere delen en kon ik gewoon niet zoveel met ze. Het was niet slecht, dat dan ook weer niet, maar met Safe Bet kon ik wat minder dan de rest. Sydney en Wade waren op zich aardige personages, maar ik voelde niet zoveel bij ze en vond het ook niet heel erg toen ik het boek uit had. Ik had gewoon geen klik met ze en dan is het gauw klaar, hoe jammer ook.

Echt onverwachte plotwendingen vind je niet in dit New Adult-boek en dat is prima, want daar ging ik ook niet vanuit. In fantasy vind je epic plotwendingen, in New Adults meestal niet en dat weet je als je begint te lezen. Soms is het ook wel gewoon fijn als je weet wat er gaat gebeuren.

Safe Bet was een aardige New Adult, maar eerlijk gezegd kan ik er niet heel enthousiast over zijn. Ik vond het ook gewoon echt niet zo bijzonder. Mijn favoriet van deze serie is absoluut Fair Game, het eerste deel. Toch is het wel leuk dat ik de serie nu uit heb en ik ben benieuwd naar ander werk van Monica.

Van mij krijgt Safe Bet 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge