Recensie: Saffierblauw

Recensie: Saffierblauw

Recensie: SaffierblauwSaffierblauw / Saphirblau
Auteur: Kerstin Gier
Series: Edelsteentrilogie #2
Uitgever: Blossom Books
Publicatiedatum: 12 september 2011
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 384
Goodreads

Gwendolyn komt uit een heel bijzondere familie. Al eeuwenlang wordt het tijdreisgen doorgegeven en Gwen is degene die dit gen heeft geërfd. Het is alleen helemaal niet zo leuk als ze had verwacht.

Ze moet allerlei ouderwetse dansen leren, ze moet weten hoe je op een soiree beschaafd met je waaier wappert (helemaal niet makkelijk!), ze moet extra geschiedenislessen volgen en dan moet ze ook nog een geheimzinnige opdracht vervullen. Het enige pluspuntje is dat ze tijdens haar tijdreizen mooie kostuums aan mag.

O ja, en Gideon, haar superknappe tijdreisgenoot, is ook wel een groot pluspunt!

Een hilarisch tijdreisverhaal over de sympathieke Gwendolyn, de arrogante Gideon, de grappige waterspuwersgeest Xemerius en Gwens beste vriendin Leslie.

Saffierblauw gaat verder waar Robijnrood op houdt. De tijdreizende Gwendolyn en Gideon zijn op zoek naar een geheim. Natuurlijk vinden ze dat geheim niet zomaar, ze zullen er een aantal obstakels voor moeten omzeilen.

Gwendolyn is inmiddels gewend aan het tijdreizen, maar dat wil niet zeggen dat ze het nu ineens leuk vindt. Ze moet leren hoe je beschaafd met je waaier wappert op een soiree, wat de mensen in vroegere eeuwen droegen en wat je vooral niet moet doen. Maar tijdreizen is helemaal niet zo leuk en Gwendolyn wil niets liever dan haar leven terug. Helaas gaat dat niet en ook zit ze nog altijd opgescheept met Gideon die nog steeds arrogant – maar iets minder – en knap is. Wat moet ze toch met hem?

In dit deel zitten wat meer onverwachtere wendingen dan in het vorige deel en ik denk dat ik dit deel net iets leuker vind. Vanwege de wendingen en vanwege nog iets.
Dat is in een paar woorden samen te vatten: Kelder, een groene bank en het nummer Hallelujah. Waar dat over gaat? Daar kom je vanzelf achter. 😉
Leslie is in dit deel ook lekker op dreef en helpt Gwendolyn waar ze kan. Charlotte blijft vervelend, maar ze stuiten op nog een complicatie: Het broertje van Gideon, Raphael, die ineens opduikt en zich met de zoektocht naar het geheim gaat bemoeien.

Deel 1 eindigt nogal met een cliffhanger, waardoor je meteen verder wil lezen. Ik ook, ook al heb ik de serie nu dus al meerdere keren gelezen. Het einde van deel 1 blijft gewoon niet leuk. Echt niet. Als je deel 1 gelezen hebt, moet je dus ook zorgen dat je snel deel 2 kan lezen (en deel 3!). Saffierblauw eindigt namelijk ook met een cliffhanger! Grr!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge