Recensie: Saint Anything

Recensie: Saint Anything

Saint Anything
ISBN: 9780451474704
Auteur: Sarah Dessen
Uitgever: Viking
Publicatiedatum: 5 mei 2015
Genres: Audiobook, Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 417
Goodreads

Peyton, Sydney's charismatic older brother, has always been the star of the family, receiving the lion's share of their parents' attention and—lately—concern. When Peyton's increasingly reckless behavior culminates in an accident, a drunk driving conviction, and a jail sentence, Sydney is cast adrift, searching for her place in the family and the world. When everyone else is so worried about Peyton, is she the only one concerned about the victim of the accident?

Enter the Chathams, a warm, chaotic family who run a pizza parlor, play bluegrass on weekends, and pitch in to care for their mother, who has multiple sclerosis. Here Sydney experiences unquestioning acceptance. And here she meets Mac, gentle, watchful, and protective, who makes Sydney feel seen, really seen, for the first time.

Ik heb al verschillende boeken van Sarah Dessen gelezen, met wisselende meningen. Zo vond ik Niets te verliezen behoorlijk saai, terwijl ik Spring maar achterop juist weer heel erg tof vond. Sarah is dus niet zo’n auteur waar ik alles automatisch goed van vindt. Saint Anything kwam ik tegen in de app van Storytel en ik was wel benieuwd hoe een boek van Sarah over zou komen als het zou worden voorgelezen.

Ik moest wennen aan de stem van Taylor Meskimen die voorleest. Ze had geen onprettige stem, maar hier en daar vond ik hem net iets te hoog om prettig te zijn. Gelukkig wende ik er wel aan, want anders luistert het toch wel erg vervelend.

Saint Anything begon langzaam en wordt langzaam maar zeker steeds meer opgebouwd. Dit is eigenlijk hoe Sarah het altijd doet en ook dit boek was geen uitzondering. Ik denk dat dit gewoon een boek van Sarah Dessen kenmerkt. Tijdens het luisteren moest ik wel echt goed mijn hoofd erbij houden, want anders was ik het verhaal kwijt. Af en toe moest ik ook een stukje terug, omdat ik dingen gewoon gemist had – wat best zonde was.

De titel wordt verklaard en eigenlijk is het heel logisch waarom het boek Saint Anything heet. Zelf vond ik het een mooie titel als je weet wat het betekent, wat de boodschap er achter is.

Het verhaal in Saint Anything was niet heel schokkend of superbijzonder, maar het was leuk genoeg om toch verder te blijven luisteren. Ik wilde weten hoe het met Sydney zou eindigen, hoe het af zou lopen met haar. Sydney is de good girl, de brave dochter, die alleen gezien wordt als ze dingen verkeerd doet. Haar ouders zijn veel te druk met haar niet zo brave oudere broer. Hier en daar werd ik ook echt pissig op die ouders die zo nu en dan of ze maar een kind hebben, die beloften weer terugtrekken. Dan moest ik mijn vuisten wel even ballen en roepen dat dit niet eerlijk is.

Sydney vind ik een geloofwaardig personage en ze raakt me ook wel. Zoals ik al zei, werd ik een paar keer plaatsvervangend boos en wilde ik niets liever dan schreeuwen. Voor mij komt ze tot leven. En hetzelfde geldt voor de andere personages in dit verhaal.

Dit is misschien niet het beste boek van Sarah Dessen, maar ik vond het wel een tof boek en ik heb me niet verveeld tijdens het luisteren. Ik geef het boek drie sterren, want voor drieeënhalf vond ik het net weer niet goed genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge