Recensie: Samenzwering

Recensie: Samenzwering

Recensie: SamenzweringSamenzwering / The Gathering
Auteur: Kelley Armstrong
Series: Darkness Rising #1
Uitgever: Harper, Moon
Publicatiedatum: Maart 2012
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 368
Goodreads

Maya Delaney woont in het kleine onderzoeksdorpje Salmon Creek en voelt zich sterk verbonden met de natuur. Maar dan beginnen er vreemde dingen voor te vallen in het dorpje.

Een jong meisje verdrinkt op mysterieuze wijze in een kalm meer, poema's verschijnen rond Maya's huis en haar beste vriend Daniel voelt zich opeens niet op zijn gemak bij bepaalde mensen en dingen.

Een van die mensen is Rafe, de nieuwe bad boy van het dorp, die wel heel geïnteresseerd is in een specifiek detail van Maya: haar tatoeage in de vorm van een pootafdruk...

De Darkness Rising trilogie is zo’n trilogie die ik al tig keer in mijn Boekenfestijnmandje gegooid had, maar toch nam ik de boeken nooit mee. Ergens best jammer, want de andere serie van Kelley Armstrong vond ik best leuk. En toen kwam ik de hele trilogie bij toeval tegen toen ik op de YA-afdeling van de bibliotheek aan het snuffelen was. Ik nam alle drie de boeken mee.

De schrijfstijl van Kelley Armstrong is er eentje die snel wegleest. Ik had Samenzwering zo uit. Ze schrijft ook op een manier dat je nieuwsgierig wordt en verder wil lezen. In elk geval: ik wel. En dat terwijl er in Samenzwering niet extreem spannende dingen gebeuren.

Ik miste een beetje de plotwendingen in het boek. De onverwachte plotwendingen beter gezegd. Vanaf moment één had ik gebeurtenissen verwacht en die gebeurden eigenlijk ook. Het zijn redelijk voorspelbare dingen. Al maakt dat het niet per se slecht. Ik vond het boek lekker weglezen en daar gaat het voor mij als eerste om.

Maya vind ik best een aardig personage, al is ze nog wel een beetje vlak. Ik hoop dat dat minder wordt in de andere delen en dat ik haar beter leer kennen. Maar ze is in elk geval ook geen vervelend mens.

Het was dus een leuk boek, maar ik heb nog behoorlijk wat vragen. Hoe zit het nou precies met de verdrinking van het jonge meisje en wat heeft Maya daarmee te maken? Want ik weet wel zeker dat Maya er iets mee te maken heeft. Net als een aantal andere gebeurtenissen naar het boek. Samenzwering roept in elk geval meer vragen op dan dat het antwoord geeft. Het einde was voor mij te open om bevredigend te zijn, maar ik heb hoop voor deel twee en drie. Dan moeten mijn vragen toch wel een antwoord krijgen?

[bol_product_links block_id=”bol_568be0d95d1cf_selected-products” products=”9200000002927452″ name=”Samenzwering” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

3 gedachten over “Recensie: Samenzwering

    1. Deel 2 is ook op webshop van boekenfestijn te koop. Voor 10 euro.

      Ik heb 2 delen, moet ze nog lezen! Op een of andere manier kan ik niet beginnen. Haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge