Recensie: Save the Date

Recensie: Save the Date

Recensie: Save the DateSave the date
ISBN: 9781481404570
Auteur: Morgan Matson
Uitgever: Simon & Schuster
Publicatiedatum: 5 juni 2018
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 432
Goodreads

Charlie Grant’s older sister is getting married this weekend at their family home, and Charlie can’t wait—for the first time in years, all four of her older siblings will be under one roof. Charlie is desperate for one last perfect weekend, before the house is sold and everything changes. The house will be filled with jokes and games and laughs again. Making decisions about things like what college to attend and reuniting with longstanding crush Jesse Foster—all that can wait. She wants to focus on making the weekend perfect.

The only problem? The weekend is shaping up to be an absolute disaster.

There’s the unexpected dog with a penchant for howling, house alarm that won’t stop going off, and a papergirl with a grudge.

There are the relatives who aren’t speaking, the (awful) girl her favorite brother brought home unannounced, and a missing tuxedo.

Not to mention the neighbor who seems to be bent on sabotage and a storm that is bent on drenching everything. The justice of the peace is missing. The band will only play covers. The guests are all crazy. And the wedding planner’s nephew is unexpectedly, distractingly…cute.

Over the course of three ridiculously chaotic days, Charlie will learn more than she ever expected about the family she thought she knew by heart. And she’ll realize that sometimes, trying to keep everything like it was in the past means missing out on the future.

Inmiddels heb ik zo’n beetje alle boeken van Morgan Matson gelezen en een van haar boeken is een van mijn favoriete boeken van all time: Second Chance Summer. Wat heb ik gehuild bij dat boek en heb hem inmiddels al een paar keer herlezen, maar toch nog steeds tranen met tuiten natuurlijk. Het boek heeft een bepaalde verhaallijn die me nogal aangreep, omdat ik in die tijd dat ik hem voor het eerst las, in een soortgelijke situatie zat (wel wat minder heftig). Hetzelfde met November 9 van Colleen Hoover.

Maar dit was niet Second Chance Summer, maar Save the Date en ik keek al weken uit naar dit boek. Yes, een nieuwe Matson! Maar ja, als je ergens naar uitkijkt, valt het nogal eens tegen en daar was ik bij dit boek ook bang voor.

Op de een of andere manier deed ik het ook best lang over dit boek. Scheelt dat Pinkpop ertussen zat waar ik zo goed als niets las en dat ik nog altijd last heb van een dipje. Save the date is niet zo dik, maar ik deed er toch tien dagen over en dat is voor mijn doen heel lang, zeker voor een contemporary verhaal.

 

Toch had er best wat meer mogen gebeuren van mij, net als dat er ergens wel een onverwachte plotwending in gemogen had.

Save the date is een aardig boek, maar ik vond dat er best veel saaie stukken in zaten waar vrij weinig gebeurde en waar ik elke keer bij in slaap viel (letterlijk). Dat bevordert het nou ook niet om verder te lezen. Wel was de schrijfstijl net als Morgans andere boeken, dus ik vermoed dat het aan mijn leesdipje ligt. Toch had er best wat meer mogen gebeuren van mij, net als dat er ergens wel een onverwachte plotwending in gemogen had. Die verwacht ik meestal niet in dit genre, maar soms zou het wel leuk zijn.

Daarnaast bleef Charlie best plat voor mij en kon ik niet zo heel veel met haar. Er was voor mij niet echt een band met haar. Ik vond haar niet stom – gelukkig -, maar ook niet bijzonder leuk. Ik vond gewoon niet zoveel van haar. Ze bleef voor mij wat te plat om echt tot leven te komen.

Helaas vind ik Save the date niet het beste boek van Morgan en heeft het mijn favoriete boek van haar nog niet van de troon gestoten. Het was aardig, maar ik heb betere boeken van Morgan gelezen. Save the date is een leuke contemporary voor als je van dit genre houdt.  

 

Van mij krijgt Save the date 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: