Recensie: Scarlet

Recensie: Scarlet

Recensie: ScarletScarlet
Auteur: Marissa Meyer
Series: The Lunar Chronicles #2
Uitgever: Feiwel and Friends
Publicatiedatum: 5 februari 2013
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal bladzijdes: 452
Goodreads

Cinder, the cyborg mechanic, returns in the second thrilling installment of the bestselling Lunar Chronicles. She's trying to break out of prison--even though if she succeeds, she'll be the Commonwealth's most wanted fugitive.

Halfway around the world, Scarlet Benoit's grandmother is missing. It turns out there are many things Scarlet doesn't know about her grandmother or the grave danger she has lived in her whole life.

When Scarlet encounters Wolf, a street fighter who may have information as to her grandmother's whereabouts, she is loath to trust this stranger, but is inexplicably drawn to him, and he to her. As Scarlet and Wolf unravel one mystery, they encounter another when they meet Cinder.

Now, all of them must stay one step ahead of the vicious Lunar Queen Levana, who will do anything for the handsome Prince Kai to become her husband, her king, her prisoner.

Na Cinder was ik al behoorlijk benieuwd geworden naar het tweede deel van deze serie. Ik was heel even teleurgesteld dat dit tweede deel niet over Cinder zou gaan, maar over Scarlet. Graag had ik in dit deel meer over Cinder willen lezen. Ik was ook blij toen Cinder toch weer opdook in dit deel, ook al is ze hier niet langer de hoofdpersoon. Scarlet is in staat om minstens zo’n leuke hoofdpersoon te zijn. Bovendien is Marissa Meyers schrijfstijl in dit deel minstens zo goed, misschien wel beter.

Waar Cinder op Assepoester gebaseerd was, is Scarlet dat op Roodkapje. Roodkapje is nooit mijn favoriet geweest, maar door dit boek ga ik twijfelen daarover. In elk geval vind ik de ‘versie’ van Marissa Meyer leuk, misschien wel leuker dan het origineel.
De personages zijn voor mij behoorlijk levendig en ik zag voor me hoe ze van het papier zouden stappen om weg te lopen. Zowel Wolf als Scarlet vind ik goed uitgewerkt, ze komen voor mij tot leven. Wat ik leuk vind aan Scarlet is dat ze geen personage is dat medelijden met zichzelf heeft en al teveel zeurt. Net als Cinder dat niet is. Misschien vind ik deze serie wel zo leuk.

Er zitten wel wat onverwachte plotwendingen in die ik erg goed gevonden vind en die ik niet aan had zien komen.

Wat ik niet snap, is dat deze serie in Nederland volgens mij helemaal niet zo populair is. Zonde, want ik vind dit echt een heel originele serie. Normaal heb ik niet zoveel met sprookjes, maar dit is echt heel leuk gedaan. Zonde, want ik vind het echt goede boeken die veel meer aandacht verdienen.

Van de twee meisjes is Scarlet op dit moment mijn favoriet. Kiezen tussen Kai en Wolf is een stukje lastiger, want ze zijn allebei zo leuk en op hun eigen manier aaibaar. Op naar deel 3, naar Cress. Ik ben heel benieuwd wat ik van haar vind. Een goede verhaallijn, fijne plotwendingen en een levendige hoofdpersonage zijn voor mij altijd de ingrediënten die een boek goed maken. In dit boek zit dat wel goed.

Eén gedachte over “Recensie: Scarlet

  1. Ik heb dit weekend net Cinder uitgelezen en ik begrijp ook echt niet hoe het komt dat deze reeks van Marissa Meyer niet zo bekend is. Want ik vind ze heerlijk origineel en nu ik jouw fijne recensie over Scarlet lees, kan ik echt niet wachten om daar ook in te beginnen!

    Ik lees wel altijd vertaalde boeken en ik vind het erg jammer dat Cress nog steeds niet is vertaald in het Nederlands..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge