Recensie: Schijnbewegingen

Recensie: Schijnbewegingen

Recensie: SchijnbewegingenSchijnbewegingen
Auteur: Floortje Zwigtman
Series: Een groene bloem #1
Uitgever: De Fontein
Publicatiedatum: 2006
Genres: Historie, Young Adult
Aantal bladzijdes: 509
Goodreads

1894. Adrian Mayfield is zestien jaar en ontevreden met zijn leven en zijn suffe baantje bij Victor Procopius' Herenmodepaleis. Waneer hij op straat komt te staan, begint hij aan een zwerftocht door Londen, op zoek naar zijn dromen, de Grote Liefde en het Grote Geld.

Maar dat valt nog niet mee als je voor een penny geboren bent en ook nog eens op mannen valt. Aan alle dromen blijkt een prijskaartje te hangen, maar soms is de prijs wel erg hoog...

Ik vind Floortje Zwigtman een schrijfster die moeilijk te plaatsen is. Dat vond ik in Vlam al en dat vind ik nu nog steeds. Ze schrijft absoluut goed, maar toch is er iets met haar boeken waardoor ik geen zin heb om verder te lezen.
Misschien kwam het, omdat ik zowel in dit boek als in Vlam vastliep. Op de een of andere manier voelt haar schrijfstijl niet vlot genoeg.

Het fijne aan haar schrijfstijl vind ik wel dat ik gewoon op kan pakken waar ik ben gebleven zonder dat veel vergeten ben. Misschien is het ook, omdat er niet zoveel gebeurt in deze trilogie waardoor je echt door wilt lezen. Er zit wel spanning in, maar toch voelt het best als een kabbelend beekje en dat vind ik jammer. Ik zou zo graag willen dat ik de boeken van Floortje Zwigtman in een ruk uitlas.

Ook vind ik het onderwerp goed gekozen: homoseksualiteit in een heel andere eeuw dan waarin wij leven. Is het deze dagen nog niet eens volledig geaccepteerd, toen was het dat zeker niet. In dit genre ken ik niet veel boeken.

Toch wil het niet zeggen dat ik niets meer van haar zal lezen, maar het zal dan vooral iets zijn waar ik meerdere verhalen bij moet lezen. Ik ben inmiddels al een flinke tijd in het tweede deel bezig en misschien zou ik eens door moeten lezen.

Haar personages leven en lijken echt, al zijn ze hier en daar wat stijfjes. Toch vond ik Adrian behoorlijk levendig en echt overkomen, ook omdat hij bijvoorbeeld vloekt. Je weet als lezer goed wat er in hem omgaat.

In het boek zitten eigenlijk geen extreme plotwendingen, maar toch is er iets in de schrijfstijl dat me nieuwsgierig maakt naar de andere delen in deze trilogie en waarschijnlijk zal ik de rest ook ooit wel lezen. Nu moet ik weten hoe het met Adrian en alle andere personages afloopt. Komt uiteindelijk alles goed?

[bol_product_links block_id=”bol_566163a52e175_selected-products” products=”9200000040540865″ name=”Bloem” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: