Recensie: Schuld

Recensie: Schuld

Schuld
ISBN: 9789026138935
Publicatiedatum: november 2015
Aantal bladzijdes: 224
Goodreads

Kort na elkaar plegen enkele leerlingen zelfmoord. Er lijkt geen verband tussen de jongeren te zijn. De politie bestempelt het dan ook als een trieste samenloop van omstandigheden. Maar dan krijgt de 16-jarige Tess een brief die alles verandert: JIJ BENT DE VOLGENDE... Wanneer Tess alles probeert te ontrafelen, doet ze een schokkende ontdekking. Nu moet ze vrezen voor haar eigen leven. Maar niemand gelooft haar. Eén waarschuwing: zorg dat je naam niet op de lijst staat.

Soms heb ik zin een bepaald genre en dan zoek ik daar ook specifiek op. Zo had ik nu zin in een thriller, maar geen al te zware zoals die van volwassenen dat zijn. In mijn luisterboekenapp zocht naar YA-thrillers en ik kwam uit bij eentje van Mel Wallis de Vries: Schuld. 

Inmiddels heb ik redelijk wat van haar boeken gelezen en wist ik dus wel ongeveer wat ik kon verwachten. Haar boeken lijken op elkaar, al zijn ze altijd ook weer net even wat anders. En ze lezen lekker weg, altijd. Dat is ook in Schuld niet anders. Het is niet zo’n dik boek en is perfect voor de doelgroep, maar ook fijn als je, zoals ik, bijvoorbeeld een leesdip hebt en geen heel dik boek wil lezen.

Schuld vond ik een behoorlijke heftige thriller met onderwerpen waar je best een triggerwaarschuwing voor zou kunnen gebruiken zoals zelfmoord, pesten en buiten de groep vallen. Ik heb daar niet zo’n last van, maar goed, ik ben geen puber meer natuurlijk. Het zijn onderwerpen die sowieso altijd wel binnen komen en ook in dit boek. Toch vond ik de onderwerpen ook wel echt passen en hoe ze erin verwerkt zijn. Sorry, dit is heel vaag, maar spoilers enzo.

Het is niet zo’n dik boek en is perfect voor de doelgroep

Het boek wordt vanuit drie meisjes verteld die op het eerste gezicht weinig met elkaar te maken hebben, maar naarmate je verder komt blijken er toch wel degelijk verbanden in te zitten. Dingen waar ik zelf niet opgekomen was, dus die vond ik heel sterk.

Ik had hem zelf niet echt aan zien komen. Normaal vind ik twee personages wel het maximale aantal voor een boek, maar hier werken drie op zich wel. je ziet het echt uit verschillende oogpunten. En je ontdekt waarom zij de personages zijn die hun verhaal vertellen.

In een thriller van Mel Wallis de Vries is er een dader en ook in dit boek. Maar voor mij was het niet degene die ik dacht dat het was, maar iemand anders. De dader stond wel even op mijn ‘wie heeft het gedaan?’ lijst, maar ik had deze persoon er al snel afgegooid. Niet helemaal terecht dus.

Schuld is een prima boek voor Young Adults die graag snelle en vlotte thrillers lezen met onderwerpen die je aan het denken zetten.

Schuld krijgt 3 sterren van mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: