Recensie: Schuld

Recensie: Schuld

Recensie: SchuldSchuld / Unforgiven
Auteur: Lauren Kate
Series: Fallen #5
Uitgever: Van Goor
Publicatiedatum: 22 januari 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 304
Goodreads

Schuld begint op het moment dat Cam verdwijnt in Extase. Cam gaat op zoek naar zijn vroegere liefde Lilith, die hij al lange tijd probeert te vergeten. Lilith is door zijn schuld in de hel
terechtgekomen en hij wil proberen haar te bevrijden.

Lucifer sluit een pact met Cam. Als het hem lukt om Lilith binnen achttien dagen opnieuw te veroveren mag hij haar meenemen. Maar hij heeft Lilith vervuld met haat jegens Cam. Wat is de prijs voor een pact met de duivel?

Ik denk dat Fallen de eerste serie was waar ik een fanfiction over wilde schrijven en dan vooral over Cam – Cameron – want ik vond hem zo’n schatje. Al zou ik hem geen schatje moeten vinden, want hij is natuurlijk de bad boy onder de gevallen engelen, maar toch. Stiekem hou ik wel van die personages.

Eigenlijk had ik op een ander einde gehoopt bij Fallen, al was het geen verrassing voor wie Lucy uiteindelijk koos.
Fallen eindigde en toen was daar Schuld, deel 5 en vanuit Cams oogpunt. Ik wist meteen dat ik dit boek zeker zou moeten lezen.

De schrijfstijl is nog steeds vlot, maar voor mijn gevoel kwam ik er bij Schuld een stuk lastiger in met lezen in het begin. Waarschijnlijk omdat het zolang geleden is dat ik de andere vier boeken las. Het sluit niet direct aan op de serie, want het gaat over het leven van Cam.
Toch wordt er af en toe teruggewezen naar Lucy en Daniel uit Fallen. Eerlijk gezegd kon ik me al die dingen echt niet meer herinneren, dus als je de kans hebt: (her)lees de andere vier boeken voor Schuld, zodat je het net even beter begrijpt.
Maar toen ik er eenmaal inzat, las het wel als een trein en had ik het zo uit. Af en toe moest ik het boek ook echt wegleggen, ook al was dat heel erg moeilijk.

Schuld is officieel een vijfde deel, maar voor mij voelt het wel een beetje als een losstaand boek. Het voelt een beetje als zo’n half deel, omdat het ineens over andere personages gaat.

Toch vond ik Schuld desondanks superleuk. Misschien nog wel leuker dan de andere vier boeken. Dat zal vast te maken hebben met het feit dat ik Cam gewoon een leuk personage vind. Ik vind hem aaibaar en af en toe ook wel een beetje zielig. Maar dat geldt net zo goed voor Lilith die ook aan het woord komt in dit boek. Er wordt om en om gewisseld in vertelperspectief, zodat je ze beide leert kennen. Toch had ik het idee dat de nadruk wel op Cam ligt en niet op Lilith. Voor mijn gevoel heb ik die laatste niet zo heel goed leren kennen en dat vond ik af en toe best lastig met lezen. Best jammer ook eigenlijk.

In Schuld zitten wel wat plotwendingen en af en toe zat ik hardop tegen mijn boek te praten. ‘Nee, dit kan niet. Oooh! Wat doe je nou? Ik wil jou een mep verkopen, dropveter.’ Dat soort dingen krijg je dan al je diep in het verhaal zit.

Wil ik nog steeds die fanction schrijven over Cam? Nee, dat niet meer. Misschien omdat dit boek eigenlijk genoeg vertelt over hem, dat het niet meer nodig is. Als je fan was van de Fallen-serie, dan zul je Schuld ook wel kunnen waarderen. En eigenlijk moet dit laatste deel dan ook gewoon in de kast staan naast de andere vier boeken.

Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Unieboek/Best of YA.

[bol_product_links block_id=”bol_567a6821b6c3b_selected-products” products=”9200000045871645″ name=”Schuld” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: