Recensie: Shattered

Recensie: Shattered

Shattered
ISBN: 9789082583205
Auteur: Skylar Heart
Series: Broken Bad Boys #1
Uitgever: 5 Times Chaos
Publicatiedatum: 2016
Genres: Contemporary, New Adult
Aantal bladzijdes: 308
Goodreads

Lizzy
I should have known he was trouble when I watched him drive his motorbike onto campus, leaving a trail of people whispering as he made his way into the Art Building.

Word around here is, he doesn't date. So why do his eyes keep following me? Why does he want to talk to me?

Rumor has it, Hunter's good at two things: making art and getting into fights. I love art, but I can't stand violence. I've been on the receiving end of it too many times.

My life is simple, it needs to be if I want to graduate and keep my eating disorder at bay... I sleep, I eat, I go to class and I definitely Do. Not. Date.

So why do I feel so safe in his strong arms?

Shattered kreeg ik van schrijfster Skylar Heart als recensie-exemplaar. Ik sprak haar in een schrijverschat (#dutchnanowrimo voor de geïnteresseerden, op irc) en ik werd benieuwd naar haar verhalen. Met name naar Shattered, omdat dat precies in mijn straat lag. En de cover vond ik supergaaf.

Ze heeft als Nederlandse het boek zelf uitgebracht, wat ik dus serieus heel tof vind. Ik hou ervan als schrijvers het risico durven nemen en een boek zelf uit gaan geven. Helemaal als het ook nog in het Engels is. Nog een pluspuntje erbij. Ik vind het altijd gaaf als Nederlandse auteurs in het Engels gaan schrijven. Misschien omdat ik het zelf niet zo goed kan. Voor de Nederlandse markt heet dit boek trouwens Shattered, in het buitenland is het Hunter.
Overigens heeft dit de mening van mijn boek niet veranderd, want mijn recensies zijn altijd eerlijk en dus deze ook.

Shattered was voor mij een leuk boek die goed bij het New Adult genre past. De gebeurtenissen en emoties waar Hunter en Lizzy mee moeten zien te dealen. En ook de seksscenes die erin zitten. Toch was het redelijk tam voor een New Adult, want ik heb ze heftiger gelezen.

Toch kwam ik niet in het boek en ik heb geen idee of het aan mij of aan het boek lag. Ik had een beetje last van een leesdip en had echt totaal geen zin om het boek op te pakken. Maar ik miste wel iets waardoor ik niet goed in het boek kwam: een emotie en een klik met de personages. Voor mij is het heel belangrijk om een klik te hebben en als ik die niet heb: vergeet het dan maar. Dat is niet voor iedereen hetzelfde natuurlijk, maar voor mij zorgt dat altijd voor minder sterren.

Dat zorgde er ook voor dat Lizzy en Hunter voor mij een beetje plat bleven en ik me niet echt in ze in kon leven. Zonde, want de onderwerpen die aan bod komen, zoals de eetstoornis Anorexia Nervosa, vind ik altijd interessant. Sowieso vind ik eetstoornissen altijd boeiend om over te lezen. Als het goed gedaan is dan. Voor mij is het Shattered een boek met potentie, maar kwam het er niet uit.

Als je New Adult boeken soms wat te vindt, is Shattered een mooi compromis, want het is op zich goed geschreven en de schrijfstijl is ook best fijn. Het was mijn boek gewoon helaas niet, denk ik, maar het was ook geen verschrikkelijk boek. Het was gewoon aardig. Daarom krijgt het boek drie sterren.

Shattered kreeg ik als recensie-exemplaar van Skylar Heart. Bedankt!

[bol_product_links block_id=”bol_5885d72aa4872_selected-products” products=”9200000067170492″ name=”shattered” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge