Recensie: Shiny Broken Pieces

Recensie: Shiny Broken Pieces

Shiny Broken Pieces
ISBN: 9780062342447
Series: Tiny Pretty Things #2
Uitgever: HarperCollins
Publicatiedatum: 12 juli 2016
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 384
Goodreads

June, Bette, and Gigi have given their all to dance at Manhattan’s most elite ballet school. Now they are competing one final time for a spot at the prestigious American Ballet Company. With the stakes higher than ever, these girls have everything to lose…and no one is playing nice.

June is starting to finally see herself as a prima ballerina. However, getting what she wants might cost her everything—including the only boy she’s ever loved. Legacy dancer Bette is determined to clear her name after she was suspended and accused of hurting her rival, Gigi. Even if she returns, though, will she ever regain the spotlight she craves? And Gigi is not going to let Bette—or the other dancers who bullied her—go unpunished. But as revenge consumes her, Gigi may be the one who pays the price.

After years of grueling auditions, torn ribbons, and broken hearts, it all comes down to this last dance. Who will make the cut? And who will lose her dream forever?

Ik recenseerde pas deel 1 van dit boek. In het begin van dat boek, Tiny Pretty Things, moest ik wennen aan de vertelstem en vond ik de schrijfwijze wat saai. Maar het einde van het boek zorgde er wel voor dat ik verder wilde met Shiny Broken Pecies. Ik wilde weten wie er zo gruwelijk was, wie al die nare dingen in zijn of haar hoofd haalde en ermee weg kwam.

Waar ik Tiny Pretty Things in het begin saai vond, vond ik Shiny Broken Pieces echt helemaal niet saai beginnen. Eigenlijk gaat het meteen verder waar deel 1 stopt en ik wilde antwoord op mijn vragen! En dan het liefste meteen. Natuurlijk krijg je niet meteen die antwoorden van Sona Charaipotra en Dhonielle Clayton. Ze zorgen ervoor dat je nieuwsgierig wordt naar wie het allemaal gedaan heeft. Gedurende het hele boek worden er steeds meer tipjes van sluiers opgelicht tot je uiteindelijk wel antwoorden hebt. De schrijfstijl is zo geschreven dat je nieuwsgierig wordt naar hoe het af zal lopen.

26198216

Wat ik fijn vind aan het boek is dat het verteld wordt vanuit meerdere personages en ook dezelfde als uit het eerste deel. Gigi, June en Beth. Drie verschillende ballerina’s met elk hun eigen verhaal. Het voelde soms wel een beetje als Wink. Poppy. Midnight: Wie is de held, wie is de schurk en wie is de leugenaar? En wie wie is, ontdek je ook. In Shiny Pretty Things merk je dat het niet zo zwart-wit is als je misschien denkt, dat iedereen die schurk, held of leugenaar kan zijn als de omstandigheden daar naar zijn. Dat vond ik in Shiny Broken Pieces heel tof gedaan.

Dat wil niet zeggen dat ik geen hekel heb aan sommigen, want er waren een paar die het bloed onder mijn nagels vandaan haalden en ik weet dat het misschien gemeen is, maar ik was blij dat ze hun verdiende loon krijgen. Ik grinnikte in mijn vuistje en mompelde: Yes, lekker voor je. Allemaal kregen ze een soort van happy ending, dus dat vond ik fijn. Misschien niet allemaal zoals ik verwacht had, maar het waren goede eindes die ook wel klopten bij de personages.

Shiny Broken Pieces vond ik beter dan het eerste deel, vooral omdat dat boek zo saai was. Dit is geen moment saai en trekt je eigenlijk vrijwel weer meteen het verhaal in. Ik ben na de boeken wel benieuwd geworden of het in de balletwereld er echt zo aan toe gaat, of de competitie zover gaat dat je je mededansers fysiek pijn doet, maar eigenlijk zou ik er niet van staan te kijken.
Shiny Pretty Pieces is minder thrillerachtig, maar meer psychologisch, gaat meer in op waarom je dingen zou doen.

Ik vond Shiny Pretty Things een fijn luisterboek met goede voorlezers. Als je ballet en contemporary YA boeiend vindt, vind je dit misschien ook wel leuk.

[bol_product_links block_id=”bol_582493dc7d9a7_selected-products” products=”9200000051745810″ name=”pieces” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge