Recensie: Silber: het tweede boek der dromen

Recensie: Silber: het tweede boek der dromen

Recensie: Silber: het tweede boek der dromenSilber: het tweede boek der dromen / Silber: Das zweite Buch der Träume
Auteur: Kerstin Gier
Series: Silber #2
Uitgever: Blossom Books
Publicatiedatum: 10 november 2014
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 352
Goodreads

Het leven van Liv Silber gaat niet over rozen. Er zijn mensen die een appeltje met Liv te schillen hebben, zoals haar boze stiefzusje en haar sluwe stiefgrootmoeder. En waarom weet het roddelblog van haar school al haar geheimen? Wie vertelt het door?

Daarnaast is het in dromenland ook hommeles. Wie schopt er ’s nachts toch stennis in de droomwereld?

Gelukkig heeft Liv haar leuke en knappe vrienden en haar vriendje Henry die letterlijk de jongen van haar dromen is. Of is Henry ook niet helemaal eerlijk over het hoe en wat?

Jaaaa! Silber 2 is uit! Jaaa! Ik had even een fangirlmomentje voor de deur toen er aangebeld werd met dit boek. Ik heb er een jaar op deel 2 moeten wachten en nu was hij er ein-de-lijk. Kerstin Gier is zo’n schrijfster waarvan ik alle boeken lees – nou ja, haar YA-boeken in elk geval. De verwachtingen voor Silber 2 waren hooggespannen, maar zijn die ook uitgekomen? Ik kan daar maar één ding op zeggen: Ja!

Liv Silber is een geniaal hoofdpersonage die geen moment verveelt. Ze is grappig, aardig, maar heeft ook imperfecties en dat is alleen maar goed, want daardoor wordt ze echter en gaat ze meer leven. Ik ben haar stiekem ook wel een beetje gaan zien als een echt persoon. Ook zusje Mia is heel erg leuk en ik wil nu ook een Mia hebben. En een Lottie, want Lottie is ook onovertroffen. En stiekem hoop ik dat Liv en haar stiefbroer Grayson een relatie krijgen, maar ik denk dat niet gaat gebeuren. Nou ja, Henry en Liv zijn ook leuk samen, hoor.

Er zitten hier en daar onverwachte plotwendingen in, al zitten er niet heel veel in. Maar dat heeft dit boek ook helemaal niet nodig. Het is al vol van zichzelf en heeft helemaal geen plotwendingen nodig. Het boek is dus geen moment saai en oninteressant, het leest als een trein en je bent er zo doorheen, al is dat dan wel weer een minpuntje. Ik houd niet van boeken die snel uit zijn. Nog een minpuntje is dat ik nu op deel 3 moeten wachten en ik wil verder lezen!
Het boek is grappig, humoristisch en geschreven in de typische Kerstin Gier stijl waardoor ik haar boeken geweldig vind. Door de stijl zijn haar boeken herkenbaar en eigen.

Mijn *kuch* geweldige vanillemaantjes voor het hele jaar.

Dit boek is absoluut eentje voor op je verlanglijstje voor Kerst/Sinterklaas! Je zult er geen spijt van krijgen! Wel eerst deel 1 erop zetten als je die nog niet gelezen hebt.
Daarnaast kun je ook nog eens gaan bakken, want er staat een recept in van Lottie. Ik probeerde het ook met mijn onovertroffen *kuch* bakskills en ik ben tot de conclusie gekomen dat ik zelf een Lottie nodig heb om dingen voor me te bakken. Iemand nog een Lottie over?

[bol_product_links block_id=”bol_5654c005b23ac_selected-products” products=”9200000032074451″ name=”Silber 2″ sub_id=”” link_color=”2535CC” subtitle_color=”2535CC” pricetype_color=”2535CC” price_color=”2535CC” deliverytime_color=”2535CC” background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: