Recensie: Since You’ve Been Gone

Recensie: Since You’ve Been Gone

Since You've Been Gone
ISBN: 9781442435001
Auteur: Morgan Matson
Uitgever: Simon & Schuster
Publicatiedatum: 6 mei 2014
Genres: Young Adult
Buy on Amazon

It was Sloane who yanked Emily out of her shell and made life 100% interesting. But right before what should have been the most epic summer, Sloane just…disappears. All she leaves behind is a to-do list.

On it, thirteen Sloane-inspired tasks that Emily would normally never try. But what if they could bring her best friend back?

Apple picking at night? Okay, easy enough.

Dance until dawn? Sure. Why not?

Kiss a stranger? Um...

Emily now has this unexpected summer, and the help of Frank Porter (totally unexpected), to check things off Sloane's list. Who knows what she’ll find?

Since You’ve Been Gone is een boek waar ik weinig verwachtingen van had. Ik vroeg advies aan Wendy voor een contemporary YA, omdat ik al die fantasyboeken even zat was. Ik bedoel: ik ben dol op fantasy, maar soms heb ik er even geen zin in. Alleen ik heb eigenlijk niet heel veel contemporary in de kast. En dus vroeg ik om hulp. En zij vond het boek supergoed, dus ik werd toch wel een beetje nieuwsgierig. Ook omdat iedereen helemaal lyrisch is over het andere boek van Morgan Matson: The unexpected Everything. Het belandde geheel per ongeluk in mijn winkelmandje (ja, echt! het viel er zomaar in).

Aan de schrijfstijl van Morgan Matson moest ik eerst even wennen en in het begin vond ik Since You’ve Been Gone niet heel veel aan. Voor mijn gevoel werd er veel verteld door de schrijfster en niet door Emily. In het begin van Since You’ve Been Gone gebeurt er ook niet heel veel.
Maar ik lees boeken zelden niet uit, alleen als ik het verschrikkelijk vind. En dat vond ik het niet, absoluut niet.

Het boek moest even groeien voor mij, maar toen ik gewend was, las ik het in een ruk uit. Voor mij las Since You’ve Been Gone lekker snel weg en het was een leuk contemporary boek.
Het is niet bijster origineel en echte plotwendingen die je van je stoel doen vallen, zitten er ook niet echt in. Oké, een kleintje, zo groot als een broodkruimel, dus pas op dat het je opvalt, dat je er niet gedachteloos overheen stapt. Maar ik vond het gewoon leuk.

Emily vind ik een leuk personage die wel groeit in het boek. Ze begint als een afhankelijk meisje, maar wordt dat steeds minder en leunt meer op haar eigen benen. Af en toe is ze wel wat naïef, maar ik kon het wel hebben.
De rest van de personages, zoals Frank, Dawn en Collins, vond ik trouwens ook leuk. Vooral Collins vond ik een grappig personage.

Een nadeel van dit boek vind ik de titel, Since You’ve Been Gone. Waarom ik het een nadeel vind? Om te beginnen is de titel wel erg lang. Weliswaar wordt hij afgekort tot SYBG, maar dan nog. Ik moet elke keer nadenken over de afkorting van het boek.
Maar dat is niet het grootste probleem. Nee, ik zit al tijden met het nummer Since You’ve Been Gone van Kelly Clarkson in mijn hoofd en ik ben niet de grootste fan van dit nummer. Dus ik ben er niet heel blij mee.

Een ander nadeel is de cover van Since You’ve Been Gone. Ik vind de cover niet echt mooi, al geeft hij wel dingen weg over het verhaal. Niet de spannende dingen, maar je ziet er duidelijk dingen in terug als je het boek uit hebt. Dus in die zin vind ik de voorkant goed uitgekozen. Ik pakte het boek trouwens al eerder op in de winkel, maar ik legde het steeds weg vanwege de voorkant. Voor mij maakte dat het verhaal op de een of andere manier toch minder aantrekkelijk. En dat is best zonde.

Since You’ve Been Gone is een perfecte summer-read, eentje die je leest op weg naar je vakantieadres (als je tenminste kunt lezen in de auto), op het Spaanse strand of op het terras in de Italiaanse zon. Ik vond het een heel fijn en zomers boek en zeker een aanrader.

[bol_product_links block_id=”bol_57ea766ac1fc7_selected-products” products=”9200000037394807″ name=”t” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge