Recensie: Six of Crows

Recensie: Six of Crows

Recensie: Six of CrowsSix of Crows / List & Leugens
Auteur: Leigh Bardugo
Series: Six of Crows #1
Uitgever: Blossom Books, Henry Holt and Company
Publicatiedatum: 29 september 2015
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 480
Goodreads

Ketterdam: a bustling hub of international trade where anything can be had for the right price—and no one knows that better than criminal prodigy Kaz Brekker. Kaz is offered a chance at a deadly heist that could make him rich beyond his wildest dreams. But he can't pull it off alone...

A convict with a thirst for revenge.

A sharpshooter who can't walk away from a wager.

A runaway with a privileged past.

A spy known as the Wraith.

A Heartrender using her magic to survive the slums.

A thief with a gift for unlikely escapes.

Six dangerous outcasts. One impossible heist. Kaz's crew is the only thing that might stand between the world and destruction—if they don't kill each other first.

Eigenlijk bestelde ik de paperbackversie van Six of Crows, omdat ik dat eigenlijk altijd doe. Maar ik kreeg spijt toen ik zag hoe mooi de hardcover eruitzag met zijn zwarte bladzijdes en ik besloot om uiteindelijk voor de hardcover te gaan. En ja, die versie van Six of Crows is uiteindelijk toch echt wel veel mooier.

In het begin van Six of Crows moest ik duidelijk wennen aan het Engels en de schrijfstijl, maar halverwege het boek was ik er weer helemaal aan gewend en werd Six of Crows alleen maar beter. Niet dat ik wat anders verwacht had van Leigh Bardugo. De verwachtingen waren best hoog voor dit boek.

Het is wel echt behoorlijk anders dan dat de Grisha-trilogie met andere personages, maar het speelt zich wel af in dezelfde wereld. Ik vind het heel sterk dat Leigh Bardugo een nieuw verhaal in dezelfde wereld kan vertellen zonder dat het ook maar iets op de Grisha-trilogie lijkt. In dit deel worden ook de personages al goed uitgediept en dat zal in de vervolgen nog wel verder gebeuren. Vooral Kaz vind ik een schatje. Hij is zo’n aaibaar jongetje, ondanks dat hij totaal geen lieverdje is.

Wat ik trouwens heel grappig vind, zijn de Nederlandse woorden tussen het Engels. Geldstraat bijvoorbeeld. Ik wist tijdens het lezen spontaan niet meer hoe je dat in het Nederlands uitspreekt. Lol. Ik ben ook heel benieuwd hoe die namen in andere landen uitgesproken worden. Ketterdam is gebaseerd op het vroegere Amsterdam en in mijn hoofd speelt het verhaal zich daar dan ook af.

Ondanks dat ik vijf verdiende sterren gegeven heb, zijn er ook minpunten. Ik heb er eentje met al die verschillende vertelperspectieven is het soms een beetje verwarrend. Af en toe moest ik even terug bladeren naar wie er op dat moment aan het woord is. O, en ik miste een woordenlijst met wat alles betekent. Er zitten nogal wat vreemde woorden in.

Er zat genoeg spanning in om mijn aandacht erbij te houden toen ik er eenmaal in zat. De laatste honderd pagina’s gingen in een sneltreinvaart voorbij en toen sloeg ik met een boze zucht het boek dicht. Wanneer komt deel twee uit? Ik kan niet wachten op dat deel.

De Nederlandse vertaling van Six of Crows zal List & Leugens gaan heten en zal 31 oktober uitkomen bij Blossom Books.

Six of Crows

[bol_product_links block_id=”bol_566161a324aee_selected-products” products=”9200000039979638″ name=”Six of Crows” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″] [bol_product_links block_id=”bol_566161c4bec3c_selected-products” products=”9200000046552420″ name=”De kraaien” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge