Recensie: Something in the Way

Recensie: Something in the Way

Recensie: Something in the WaySomething in the Way
ISBN: Something in the Way
Auteur: Jessica Hawkins
Publicatiedatum: 27 februari 2017
Genres: Contemporary, New Adult, Young Adult
Aantal bladzijdes: 327
Goodreads

An epic, three-book saga of forbidden love coming 2017.

It was a hot summer day when I met him on the construction site next to my parents’ house. Under the sweat and dirt, Manning Sutter was as handsome as the sun was bright. He was older, darker, experienced. I wore a smiley-face t-shirt and had never even been kissed. Yet we saw something in each other that would link us in ways that couldn’t be broken...no matter how hard we tried.

I loved Manning before I knew the meaning of the word. I was too young, he said. I would wait. Through all the carefully-chosen words hiding what we knew to be true, through his struggle to keep me innocent, and through infinitely-starry nights—I would wait. But I’d learn that life isn’t always fair. That no matter how much you achieve, none of it matters if you suffer the heartbreak that comes with falling for someone you can never have. Because even though I saw Manning first, that didn’t matter. My older sister saw him next.

Something in the Way is het eerste boek dat ik las van Jessica Hawkins. Ik had haar naam al in verschillende groepen gezien dat ze goed zou schrijven, maar ik had niet zoveel verwachtingen bij dit boek. Het leek me wel leuk.

Ik had echt een New Adult boek verwacht zoals er veel van dit soort boeken zijn, maar bij Something in the Way was dat niet zo. Op Goodreads staat er New Adult bij als doelgroep, maar zelf vind ik het meer Young Adult en vooral omdat hoofdpersoon Lake pas zestien is. Als een boekenserie zoals de Royals volgens sommigen Young Adult is (niet volgens mij), dan is Something in the Way dat zeker. Er zit geen expliciet taalgebruik of zoiets in en kan prima door Young Adults gelezen worden als je het mij vraagt.

Het speelt zich af in 1993, maar dat merk je niet echt behalve dan dat ze natuurlijk geen mobiele telefoons hebben en dus elkaar moeten bellen op hun huistelefoon, maar verder voelt het net een beetje zoals nu. Wel grappig dat ze voor de jaren 90 gekozen heeft in plaats van nu. Ik ben benieuwd of daar nog een reden achter zit en of dat misschien nog bekend wordt in het tweede deel, want in dit eerste deel komt men er niet echt op terug. Maar het moet haast wel belangrijk zijn, denk ik? Anders noem je niet een jaartal. In elk geval: ik niet.

Jessica heeft een fijne schrijfstijl die lekker snel wegleest en die niet echt moeilijk is om te lezen, ook als je niet goed bent in Engels. In het begin moest ik er wel even inkomen, want eigenlijk vond ik het een beetje saai, maar dat komt goed gelukkig.

In het boek zitten niet echt onverwachte gebeurtenissen, al zit er wel eentje in die ik niet aan had zien komen, maar er wel voor zorgt dat het verhaal interessanter wordt en dat je door wilt lezen. Ik wilde ook echt wel weten hoe het verder zou gaan en hoe het zou eindigen, want ik had een vermoeden dat dat niet echt zou gaan gebeuren.

Lake vertelt het grootste deel van het verhaal, maar Manning komt af en toe ook aan het woord. Toch vond ik Lake veel meer naar voren komen als hoofdpersoon en voor mijn gevoel leerde je haar ook veel beter kennen dan hem. Hij voelde plat en onaf en was gewoon een beetje meh.

Het einde van Something in the Way is wel een beetje een cliffhanger en ik ben erg benieuwd hoe dit gaat eindigen, of het allemaal goedkomt. Het is ook echt een open einde en duidelijk dat er een vervolg op komt. Dat komt in mei. Ik vond mijn eerste kennismaking met Jessica Hawkins leuk, al weet ik niet of ze mijn favoriete schrijfster gaat worden, maar ze heeft in elk geval een fijne schrijfstijl en best een aardig boek. In dit eerste deel miste ik wel een beetje de humor, vond het allemaal niet echt grappig ofzo en dat is voor mij belangrijk.

Something in the Way is het eerste deel in een trilogie en ik ben benieuwd naar hoe de rest van het verhaal gaat vorderen. Something in the Way vond ik een aardig boek, maar niet heel bijzonder. Van mij krijgt Something in the Way drie sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge