Recensie: Soms smaakt liefde zout

Recensie: Soms smaakt liefde zout

Recensie: Soms smaakt liefde zoutSoms smaakt liefde zout / Rules of summer
Auteur: Joanna Philbin
Series: Rules of Summer #1
Uitgever: Clavis
Publicatiedatum: 31 juli 2013
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 360
Goodreads

Rory McShane gaat deze zomer werken bij de familie Rule als dienstmeisje. East Hampton is een volkomen nieuwe wereld voor haar, vol met rijke en knappe mensen. Zelf komt ze uit een klein dorpje in New Jersey en is het niet gewend.

Isabel Rule, de rebelse dochter, is al die luxe wel gewend en voor haar is het normaal. Misschien wel iets te normaal. Deze zomer wordt ze verliefd op een oudere jongen waarvan ze weet dat haar ouders hem nooit zullen goedkeuren en dat heeft niet alleen met zijn leeftijd te maken.

De twee meisjes worden desondanks vriendinnen en Isabel vertelt Rory alles over de relatie met die jongen. En dan vertelt Rory haar geheim van die zomer...
Niets is wat het lukt en de familie Rule is daar geen uitzondering in.

Het boek leest gemakkelijk weg, want ik was er in zo’n 24 uur doorheen. Het is echt zo’n boek dat je op je vakantie kunt lezen of om een zomergevoel te ervaren. Een vrolijk en leuk boek dat uiteindelijk goed afloopt.

De personages zijn wat vlak voor me, maar dat stoort me niet in dit boek. Misschien omdat ik geen hele hoge verwachtingen van het boek had. Ik vond Isabel en Rory wel leuker dan in deel 2 van de serie die ik als eerste las per ongeluk.
Beide meisjes hebben redelijk een eigen stem waardoor het niet heel moeilijk is om over te schakelen wat vanuit Rory vertelt wordt en wat vanuit Isabel. Meestal ben ik niet zo’n fan van twee hoofdpersonages, maar in dit boek werkt het prima.

Je zou deel 1 en 2 los kunnen lezen, maar ik raad je toch echt aan om eerst deel 1 te lezen. Ik vond het tweede deel verwarrend, omdat ik deel 1 niet kende.

In het boek zitten een aantal plotwendingen die ik niet aan had zien komen. Waaronder sommige geheimen. De schrijfster laat goed zien dat niets is wat het lijkt, ook niet in de Hamptons vol met rijke Amerikanen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge