Recensie: Songs about a girl

Recensie: Songs about a girl

Auteur: Chris Russell
Series: Songs About a Girl #1
Uitgever: Hodder Children's books
Publicatiedatum: 28 juli 2016
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 483
Goodreads

Charlie Bloom never wanted to be 'with the band'. She's happiest out of the spotlight, behind her camera, unseen and unnoticed. But when she's asked to take backstage photos for hot new boy band Fire&Lights, she can't pass up the chance.

Catapulted into a world of paparazzi and backstage bickering, Charlie soon becomes caught between gorgeous but damaged frontman, Gabriel West, and his boy-next-door bandmate Olly Samson. Then, as the boys' rivalry threatens to tear the band apart, Charlie stumbles upon a mind-blowing secret, hidden in the lyrics of their songs...

Het was Mariëlle die Songs about a girl zag liggen toen we in Waterstones waren en het trok haar interesse. Daardoor werd ik ook nieuwsgierig en besloten we allebei om het mee naar huis te nemen. Het bleek (toen) nog een vrij recent boek te zijn, amper een maand oud. Wat vond ik van dit boek?

Ik had nog nooit gehoord van de schrijver en ik kende ook niemand die het boek al gelezen had, dus ik had eigenlijk totaal geen verwachtingen. Ik begon erin en ik zou wel zien wat ik ervan zou vinden. En ik bleek het dus serieus een leuk boek te vinden.

“It was unnerving, the way people moved in herds. Especially when you were the prey.”

In het begin moest ik nogal wennen aan de schrijfstijl en betwijfelde of ik er gecharmeerd van zou worden, maar dat gebeurde vrij snel al. Blijkbaar stoorde de schrijfstijl me al snel niet meer en hoefde ik er ook niet meer aan te wennen. Het las als een trein weg. Af en toe miste ik wel een beetje diepgang, maar goed, het is een YA. Het is wel een echte YA, dus dat merk je wel. Maar ik vond dat niet vervelend verder.
Chris Russell schrijft op zo’n manier dat je nieuwsgierig wordt en verder wilt blijven lezen. En dat deed ik dus ook. Ook al is het boek dik, ik had het binnen vierentwintig uur uit, omdat Songs about a girl zo lekker snel wegleest. En er zitten een paar plotwendingen in die ik dus niet had aan zien komen. Echt totaal ook niet. I like.

31439171Songs about a girl deed me wel denken aan een fanfic. Waarschijnlijk door de schrijfstijl en omdat ik bij drie van de vier bandleden mensen uit bands/groepen voor me zag. Zo lijkt Gabriel in mijn hoofd op Harry Styles van One Direction, lijkt Yuki op Calum Hood uit 5 Seconds of Summer en was Olly in mijn hoofd Luke Hemmings, ook uit 5 Seconds of Summer.

Ik vind de personages in Songs about a girl leuk, maar af en toe vond ik Charlie wel een beetje zeurderig en vermoeiend. Toen dacht ik: kind, maak er nou niet zo’n probleem van. Maar gelukkig vond ik haar over het algemeen wel leuk. Anders had ik het boek misschien aan de kant gelegd, want ik moet altijd een klik hebben met de personages, hoe goed het boek ook is.

Ik vond de voorkant niet zo heel mooi van het boek, al valt hij wel op. De cover is origineel en waarschijnlijk zou ik hem daarom toch wel oppakken. Hij is ook niet afschuwelijk, maar ik kan het ook echt geen mooie cover noemen. Het effect van de cd op de achtergrond vind ik wel heel grappig, want het draait natuurlijk om muziek. Het vertelt wel waar het verhaal over gaat, dat wel.

Op de site van Songs about a girl staan een paar nummers die de schrijver zelf geschreven heeft en ook gezongen. Handig als je niet alleen een boek over muziek schrijft, maar het zelf ook nog eens bent. Als ik een boek over een band schrijf (o, wacht, mijn fanfic), dan zal ik of geen muziek erbij moeten doen of het aan iemand moeten vragen. Ik ben namelijk totaal niet muzikaal. Ik vind zoiets meestal een goede aanvulling en ook bij dit boek weer.

Songs about a girl was dus een boek waar ik niets van verwachtte en dat onverwacht goed bleek te zijn.

Een minpunt: Ik kreeg spontaan zin om naar liedjes van One Direction te gaan luisteren.

[bol_product_links block_id=”bol_57c69c7b3a282_selected-products” products=”9200000053401728,9200000055497685″ name=”girl” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge