Recensie: Songs About Us

Recensie: Songs About Us

Recensie: Songs About UsSongs About Us
ISBN: 9781444929171
Auteur: Chris Russell
Series: Songs About a Girl #2
Uitgever: Hodder Children's books
Publicatiedatum: 13 juli 2017
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 445
Goodreads

A modern love story for the Zoella generation - for anyone who has ever dreamed of being 'with the band'.

Two months on from the explosive finale to book one, Charlie's life is almost back to normal again: rebuilding her relationship with her father, hanging out with best mate Melissa, and worrying about GCSEs. All the while, Gabe's revelations about her mother are never far from her mind. And neither is Gabe.

It's not long before Charlie is pulled back into the world of Fire&Lights - but the band seem different this time. But then again, so is she...

Meanwhile, tensions between Gabe and Olly continue to run high, leading to more turmoil between the band members and press than ever before. But when Gabriel and Charlie stumble upon yet another startling truth that links them together - everything they have stands to implode in front of them.

Songs About Us is het tweede deel in de trilogie over Charlie en over de boyband Fire&Lights met wie ze meer blijkt te delen dan ze ooit had verwacht. Songs About A Girl, het eerste deel, was een boek dat ik puur op de gok meenam bij Waterstones. Het zag er leuk uit en klonk best tof. Wist ik veel dat ik het boek hartstikke tof zou vinden.

Het tweede deel was al een tijd uit toen ik het besloot te gaan lezen. Dit keer kocht ik niet het fysieke boek, maar het ebook bij Amazon voor een paar euro. Ik twijfel nog of ik hem in de kast wil hebben, want vind deze voorkant door het paars minder mooi dan het eerste deel, wat de achterkant van een cd moet voorstellen.

Ik moest in Songs About Us echt even inkomen en ik heb overwogen om hem weg te leggen, omdat ik het niet zo leuk vond. Het was te lang geleden dat ik het eerste deel las (of ik heb teveel tussendoor gelezen), maar op een bepaald moment pakte het me toch en wist ik dat ik het uit ging lezen.

Het leest een beetje als een fanfiction. De hoofdpersoon die vlakbij de band van haar dromen komt en erbij gaat horen. Het klinkt als dat wat de echte fan wil en zo leest het ook wel. In het echte leven is het denk ik toch een stuk lastiger dan hoe het hier lijkt. Maar ach, Songs About Us leest lekker weg en ik vind het oprecht leuk voor Charlie.

In mijn hoofd zie ik trouwens steeds One Direction voor me, geen idee waarom. Gabe is in mijn hoofd dan ook Harry Styles en Olly Niall Horan. Bij Yuki en Aiden weet ik het nog niet zo. Misschien dat Aiden Louis Tomlinson is, maar wie Yuki dan moet zijn? Aangezien er geen Japanse jongen bij zit, haha. Ach, dan is Yuki gewoon zichzelf.  

Charlie vind ik een leuk personage. Het is niet zo dat ze nu ontzettend diepgaand is en is echt een YA-personage, maar ik vind haar wel gewoon leuk. Ze is oké en past prima bij dit verhaal. En zo en dan kan ik ook wel met haar meeleven en hoop ik dat het goed gaat.

Echt onverwachte plotwendingen zitten er niet in, maar dat gaf niet. Ik heb ze niet echt gemist, want ik verwachtte ze niet. Er zitten wel wat dingen in die ik niet per se aan had zien komen, maar die nu ook niet echt heel erg onverwacht zijn.

Songs About Us is een fijn tweede deel en ik ben benieuwd naar de rest. Als je fan bent van een boyband en/of fanfictions, is dit waarschijnlijk wel een tof boek. Van mij krijgt Songs About Us 4 sterren.

Eén gedachte over “Recensie: Songs About Us

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge