Recensie: Sort like a rockstar

Recensie: Sort like a rockstar

Recensie: Sort like a rockstarSorta like a rockstar
ISBN: 9789047707011
Publicatiedatum: 2018
Aantal bladzijdes: 276
Goodreads

Amber Appleton woont samen met haar moeder in de schoolbus waarmee haar moeder overdag de kost verdient. Gelukkig is Amber een superster als het op optimisme aankomt. Maar haar optimisme wordt zwaar op de proef gesteld als een afschuwelijke gebeurtenis haar hele bestaan op losse schroeven zet.

In Sorta Like a Rockstar trekt een bonte stoet aan vrolijke personages voorbij. Het is een inspirerend, hartverwarmend verhaal van hoop en plezier – ondanks de keiharde realiteit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Netflix deze prachtige Young-Adult-roman verfilmt!

Sorta like a rockstar leek me best een leuk boek en ik was er ook benieuwd naar. Ik ken auteur Matthew Quick alleen van naam, maar ik heb nog nooit iets van hem gelezen. Dus ik had geen idee wat ik kon verwachten, maar ik begon vol goede moed.

Het boek snijdt best wat thema’s aan: dakloos, verwaarlozing, vriendschap, een heftige gebeurtenis. Het zijn zomaar een paar dingen die in dit boek voor komen. onderwerpen die niet allemaal alledaags zijn gelukkig. 

Wat uit dit boek heel erg voortkomt is het thema vriendschap.

Wat uit dit boek heel erg voortkomt is het thema vriendschap. Want hoofdpersoon Amber heeft het op veel punten in haar leven niet getroffen, ze heeft wel de beste vrienden die je je maar kunt wensen. Dat spat bijna van de pagina’s af en dat vind ik mooi genoeg. Een romance zit er vrijwel niet in, maar die liefde die je voor een vriend voelt des te meer. 

Verder vond ik Sorta like a rockstar een vreemd boek. Bepaald niet alledaags te noemen. Nu is Amber dat ook niet bepaald, dus in die zin past het wel, maar toch is de stijl mij wat te vreemd. Ik had ook niet echt een klik met Amber, al voelde ik best medelijden met haar en wilde ik haar af en toe knuffelen. Maar we zouden nooit vrienden worden of zo.

Amber bleef voor mij toch wel wat vlakjes en te mager om haar echt als meer dan een personage te zien. Maar ze maakte wel nieuwsgierig door haar unieke kijk op dingen en dat vond ik wel tof gedaan.

In het boek zitten zeker wat onverwachte gebeurtenissen en dreigingen, opbouwen naar dat moment toe. En dan gebeurt het en stort het hele boek een soort van in. Wel op de goede manier overigens. 

Wel vond ik dat het best veel verhaal was voor een kort boek en dat veel dus ook afgeraffeld werd. Jammer, want daardoor kwam het er in dit boek niet helemaal goed uit. Het was teveel voor een niet al te dik boek. En daardoor denk ik dat ik ook die klik een beetje miste. Jammer, want hoe de vriendschap omschreven was, vond ik echt een pluspunt van dit boek. 

Van mij krijgt Sorta Like a Rockstar 3 sterren. 

Eén gedachte over “Recensie: Sort like a rockstar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: