Recensie: Het verhaal van Sky

Recensie: Het verhaal van Sky

Recensie: Het verhaal van SkyHet verhaal van Sky / Finding Sky
Auteur: Joss Stirling
Series: Benedicts #1
Uitgever: Blossom Books
Publicatiedatum: 15 december 2014
Aantal bladzijdes: 432
Goodreads

Sky vindt het helemaal niets dat ze met haar adoptieouders vanuit Londen naar de rustige Amerikaanse Rocky Mountains moet verhuizen. Dat gevoel verandert als ze op haar nieuwe High School de stoere Zed ontmoet. Zed, die nog nooit interesse heeft getoond in een meisje, valt ook voor Sky. Hij noemt haar zijn soulmate en hij zegt dat ze de rest van hun leven samen zullen zijn.
Dit gaat Sky allemaal veel te snel. Ze wil niets weten van het hele soulmategedoe en ook niet van de gaven die ze volgens Zed heeft. Toch kan ze, hoe hard ze het ook probeert, geen afstand van hem nemen. Ze wordt meegesleurd in een wereld vol liefde, geweld, manipulatie en familiegeheimen.

Het verhaal van Sky is de eerste uit de serie over de Soulmates, de Benedict-serie. Dit boek is al een paar jaar oud, maar dat weerhoudt me er niet van om dit boek opnieuw te lezen en dit keer wel een recensie over Het verhaal van Sky te schrijven. Zeker omdat de boeken straks uitkomen in een nieuw jasje bij Blossom Books.

Ik las dit boek al een paar jaar geleden, maar ik was Het verhaal van Sky toch wel vergeten, dus een herlees was geen slecht idee bij dit verhaal. Zo was ik helemaal vergeten hoe schattig ik Zed vond en hoe graag ik toen een Zed wilde hebben. Ik vind Zed een heel leuk personage en dat geldt ook wel voor Sky. Ze zijn allebei goed omschreven en best levensecht, het zijn wel echte personages.

Destijds was Het verhaal van Sky mijn eerste ontmoeting met Joss Stirling en toen wist ik nog niet dat ik er nog meer zou lezen van deze auteur. Ik vind de schrijfstijl erg toegankelijk en vlot geschreven, je bent er zo doorheen. Het zijn wel echte YA-boeken.

Een echte plotwending zit er ook niet in, maar er gebeurt genoeg om Het verhaal van Sky spannend en interessant te houden. Het is eigenlijk ook geen moment saai en je voelt de chemie die Zed en Sky hebben, goed, zelfs al zijn het maar papieren mensen.
Het wordt vanuit Sky verteld, die vertelt het hele verhaal in de eerste persoon. Er is ook nog een verhaal vanuit Zed en daar ben ik wel benieuwd naar, naar hoe hij alles ervaart. Ik denk dat een toegevoegde waarde had gehad als er gewisseld was van personage. Sky, Zed, Sky, Zed etc. Ik denk dat dat het verhaal dieper zou hebben gemaakt.

Het verhaal van Sky vind ik een heel goed eerste deel van de Benedict-serie, want het maakt nieuwsgierig en is tegelijkertijd een afgerond verhaal. Het boek is los te lezen, maar het is leuker om de boeken gewoon in volgorde te lezen. Wat ik ook grappig vind, is dat er begonnen wordt met de Z in plaats van met de A. Ik ben ook wel heel benieuwd of de rest van de broers hun Soulmate nog vindt. Natuurlijk hoop ik dat wel.

 

[bol_product_links block_id=”bol_56dd7e20ad00b_selected-products” products=”9200000052165353,9200000037285290″ name=”Sky” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”400″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

EĆ©n gedachte over “ Recensie: Het verhaal van Sky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: