Recensie: Speakeasy

Recensie: Speakeasy

Recensie: SpeakeasySpeakeasy
ISBN: Tuxbury Publishing LLC
Auteur: Sarina Bowen
Series: True North
Uitgever: Tuxbury Publishing LLC
Publicatiedatum: 29 mei 2018
Genres: Contemporary, New Adult, Recensie-exemplaar
Aantal bladzijdes: 452
Goodreads

Sometimes you fall for Mr. Right. And sometimes for Mr. Right Now…
May
Did you hear the one about the girl who walks into a bar and catches her live-in lover kissing someone else? No? You’re the only one in town who missed it.
Luckily Alec is there to wrap me up in strong arms and carry me out the door before things get too ugly. And that’s not all Alec is good at. Our unexpected chemistry makes him the perfect rebound guy.

Alec
I should know better than to hook up with my rival’s little sister, but the fiery look in May’s eyes really turns my crank. She needs cheering up, and I’m just the guy for the job.
It’s not like I’ll fall in love. Not even after a string of scorching hot trysts, and the realization that we’re good at the same things: wild nights and familial disappointment. I don’t do love, never have, never will. So this is the perfect arrangement, for both of us.

Nobody would approve, but nobody has to know…

Speakeasy is het vijfde deel in de True North-serie van Sarina Bowen en met dit vijfde deel ben ik dus echt heel blij. In de vorige boeken komt May steeds al terug als bijpersonage, want ja, ze is Griffins zusje, is bevriend met Jude etc., maar zelf had ze nog geen verhaal en ik was uitermate nieuwsgierig naar haar. Eerlijk gezegd had ik ook niet verwacht dat er nog eentje zou komen, maar een tijdje geleden zag ik op Sarina Bowens Instagram dat ze bezig was met Speakeasy (wat ik toen nog niet wist) en ik was meteen heel benieuwd. Hoe is May als hoofdpersoon? En hoe is Alec eigenlijk?

Ik kreeg Speakeasy een beetje te laat, omdat mijn Kindle het er niet helemaal mee eens was, maar uiteindelijk kwam het goed en las ik dit boek snel uit. Gelukkig is dat ook geen probleem, want Sarina’s schrijfstijl leest behoorlijk makkelijk weg. Nooit meteen in een boek, maar als je er eenmaal in zit, gaat het snel. Bij Speakeasy had ik er niet zo’n moeite mee en had ik het idee dat ik het sneller leuk vond dan de andere boeken. Of misschien omdat ik gewoon al weet dat het boek goed is. Inmiddels heb ik bijna alle boeken van Sarina gelezen (ik moet er nog 7, geloof ik) en vond ik ze stuk voor stuk leuk.

Bij May had ik nogal hoge verwachtingen

May vond ik gelukkig een fijn hoofdpersonage en ze las makkelijk weg. Het was iemand voor wie ik wel sympathie zou hebben en met wie ik best vriendinnen zou kunnen zijn. Voor mij was veel (gelukkig) niet herkenbaar, maar ik denk dat het wel zo is als je in dezelfde soort situatie zit. Maar goed, dat durf ik niet te zeggen.
Ook Alec vond ik erg leuk, al had ik bij hem geen verwachtingen zoals ik die wel bij May had. Maar hij viel me mee en ik vind Alec ook een aanvulling op de serie.

En wie me nu ook opviel was opa Shipley: was hij de hele serie al zo grappig? Waarom heb ik dat gemist?

In Speakeasy zaten niet zoveel onverwachte dingen en plotwendingen waardoor ik van mijn stoel geblazen werd, maar er zitten er zeker wel een paar in die ik niet aan had zien komen en wel tof vond. Hint: het betreft onder andere diversiteit.

Speakeasy is wat mij betreft echt een tof vijfde deel. Het is los te lezen, maar ik raad je aan om gewoon bij deel 1, Bittersweet, te beginnen als je de boeken nog niet kent.

Ik hoop trouwens echt dat uitgevers Sarina eens gaan vertalen, want ik denk dat ze prima in het rijtje van al vertaalde New Adults past en ik vind dat de mensen die alleen vertalingen lezen, deze serie ook eens moeten lezen. Kan ik ze eindelijk eens aan iedereen aanraden.

Van mij krijgt Speakeasy 4 sterren.

Ik kreeg een ARC/recensie-exemplaar van dit boek, maar uiteraard heeft dit geen invloed op mijn mening.  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: