Recensie: Spoorloos

Recensie: Spoorloos

Recensie: SpoorloosSpoorloos / Jäljellä
Auteur: Salla Simukka
Series: Jäljellä & Toisaalla #2
Uitgever: Clavis
Publicatiedatum: oktober 2013
Genres: Young Adult, Young Adult Thriller
Aantal bladzijdes: 168
Goodreads

Het verhaal speelt zich af in de toekomst en vertelt het verhaal van de vijftienjarige Emmi die een Potentieel is en op het eerste gezicht niet echt karakter lijkt te hebben.

Er is niemand die haar echt ziet en aandacht voor haar heeft, dus Emmi besluit om weg te lopen om zich zichtbaar te maken.

Als ze na een nacht terugkomt, is alles anders. De communicatiemiddelen werken niet meer en iedereen is verdwenen. Ze blijkt toch niet alleen te zijn wanneer ze eerst Onerva en dan Atro ontmoet. Maar waar is de rest van de mensheid toch?

Nadat ik Salla Simukka’s Snow White trilogie las, werd ik toch erg nieuwsgierig naar deze serie. Mijn verwachtingen waren best hoog, omdat ik haar trilogie zo ontzettend goed vind. Hier stopt ze opnieuw sprookjes in, maar in dit deel vond ik de sprookjes minder opvallen dan in haar andere serie.

Ik ben persoonlijk niet heel dol op Emmi als personage en voor mij blijft Emmi ook een beetje vlakjes. Ze komt een beetje over als een besluiteloos, grijs muisje en daar stoorde ik me aan, maar misschien is dat ook wel, omdat ik me herkende in haar en me dus aan mezelf stoor? Ik weet het niet. Voor mij maakt ze ook niet echt een groei door in het boek.

Gelukkig is de schrijfstijl van het boek wel erg goed waardoor ik door wilde lezen en ik wilde antwoord op de belangrijkste vraag die Emmi ook heeft: Waar zijn de andere mensen? Het boek doet me trouwens een beetje denken aan de serie Gone van Michael Grant waar alle mensen boven de 15 verdwijnen en er een maatschappij van alleen maar kinderen overblijft.

In het boek zitten niet echt heel onverwachte plotwendingen en af en toe vond ik het boek zelfs wat saai. De lengte van het boek is ook perfect, want langer had het niet moeten zijn. Het boek vind ik niet de beste van deze schrijfster, maar het voelt ook beslist niet als tijdverspilling. Ik ben ook heus wel benieuwd naar deel 2, want ik wil antwoord op die prangende vraag dat ik in deel 1 niet kreeg.

2 gedachten over “Recensie: Spoorloos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: