Recensie: Spring maar achterop

Recensie: Spring maar achterop

Recensie: Spring maar achteropSpring maar achterop / Along for the Ride
Auteur: Sarah Dessen
Uitgever: Moon
Publicatiedatum: 2011
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 368
Goodreads

Auden is altijd een buitenbeentje geweest. Op school en thuis. Ze is opgegroeid tussen ouders die een academische carriere het allerbelangrijkste vinden en dat ook verwachten van hun kinderen.

Auden heeft dat ook altijd het belangrijkste gevonden en als afleiding studeerde ze. Maar dat verandert als ze de zomer bij haar vader en zijn nieuwe vriendin doorbrengt.
Misschien is ze toch minder een buitenbeentje dan ze altijd had gedacht.

Spring maar achterop is het derde boek van Sarah Dessen. Ik las al eerder twee boeken van Sarah Dessen: Ik moet je iets vertellen en Niets te verliezen. Het eerste boek vond ik een aangename verrassing, het tweede vond ik een teleurstelling. Ze zeggen altijd dat drie keer scheepsrecht is. Vond ik Spring maar achterop leuk genoeg om Sarah Dessen in het rijtje favoriete auteurs te zetten of lees ik na dit boek echt nooit meer iets van haar?

Ja! Ik vond dit boek dus echt superleuk. Zo leuk dat ik er zelfs een book hangover aan over heb gehouden. Geen hele grote, maar groot genoeg om het boek dat ik hierna las, een stuk minder leuk te vinden. Ik gooide Spring maar achterop met een niet al te hoge verwachting in mijn mandje. Soms zijn de boeken waarvan je het minste verwacht het beste en dat was in dit geval zeker waar. Waar het aan ligt? Ik weet het niet, want dit boek is niet heel anders dan haar andere boeken.

Misschien is het de lengte, het was precies dik genoeg zonder dat het saai werd. Hadden er vijftig bladzijdes meer in gezeten, dan was mijn mening waarschijnlijk anders geweest. In het boek gebeuren dingen, maar het zijn allemaal geen wereldschokkende gebeurtenissen of plotwendingen.

Of het komt doordat de gebeurtenissen voor Auden wel bijzonder zijn, want ze wordt duidelijk uit haar comfortzone gehaald. Dat zette mij wel aan het denken. Hoe zou ik me voelen als ik Auden was en zo uitgedaagd zou worden? Zou ik de uitdaging aangaan?
Ik vond het hoofdpersonage trouwens niet heel erg boeiend. Ze was zoals alle andere hoofdpersonages in de boeken van Sarah. Ik vond Auden behoorlijk plat en niet echt tot leven komen als personage. De bijpersonages vind ik eigenlijk veel boeiender en interessanter. In dit boek was het de mysterieuze Eli met wie Auden een band krijgt.

In het boek zaten niet echt plotwendingen, in elk geval geen extreme. Toch zat er genoeg spanning in om door te willen blijven lezen en dat deed ik dan ook. Tot het uit was. Waar ik bij haar andere boeken soms overwoog om het weg te leggen, had ik dat bij dit boek niet. Nou ja, niet tot ik hem uit had.

Ik vond dit boek dus wel fijn en ik snap nu wat beter waarom veel mensen Sarah Dessen een goede schrijfster vinden. Na dit boek zal ik er zeker nog eens eentje van haar lezen.

[bol_product_links block_id=”bol_567ab0c0e5735_selected-products” products=”1001004011518288″ name=”Fiets” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén gedachte over “Recensie: Spring maar achterop

  1. Er zijn in Nederland meer fietsen dan mensen. Fietsen is een levensstijl, het zit in ons dna. ‘Spring maar achterop’ gaat over een dag in fietsend Nederland. Zien wij die tweewieler nog wel als iets bijzonders?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: