Recensie: Steadfast

Recensie: Steadfast

Steadfast
Auteur: Sarina Bowen
Series: True North #2
Uitgever: Rennie Road Books
Publicatiedatum: 12 juli 2016
Genres: Contemporary, New Adult
Aantal bladzijdes: 338
Goodreads

She’s the only one who ever loved him—and the only one he can never have.

Jude lost everything one spring day when he crashed his car into an apple tree on the side of the road. A man is dead, and there's no way he can ever right that wrong. He’d steer clear of Colebury, Vermont forever if he could. But an ex-con in recovery for his drug addiction can’t find a job just anywhere.

For Sophie Haines, coming face to face with the man who broke her heart is gut-wrenching. Suddenly, he’s everywhere she turns. It’s hard not to stare at how much he’s changed. The bad boy who used to love her didn’t have big biceps and sun-kissed hair. And he’d never turn up volunteer in the church kitchen.

She knows it’s foolish to yearn for the man who returned all the heartsick letters she wrote him in prison. But the looks he sends her now speak volumes.

No one wants to see Sophie and Jude back together, least of all Sophie's police chief father. But it's a small town. And forbidden love is a law unto itself

Steadfast is het tweede deel in de True North serie van Sarina Bowen. In Bittersweet, het eerste deel, maakten we kennis met Griffin. Maar ook Jude zat hier al in en als lezer kreeg ik al best wat dingen te weten. Dingen die me erg benieuwd maakten naar het verhaal van Jude. Toch bleef Steadfast best lang op de plank liggen voor ik hem ging lezen. Waarom? Geen idee. Het was niet dat het eerste deel zo verschrikkelijk was dat ik nooit meer iets wilde lezen van Sarina. Integendeel.  

De schrijfstijl van Sarina vind ik juist erg prettig. Er zijn New Adults die zo weglezen, die niet gaan om personages met ontzettende problemen, maar dat is bij Steadfast – en Bittersweet en Keepsake, deel 3 – niet het geval. Die zijn wat donkerder en dat heeft voor mij de voorkeur. Maar ook al zijn de problemen zwaarder, dit boek had ik alsnog zo uit. Binnen vierentwintig uur, iets dat me verraste.  

Vooral Jude zit met zichzelf in de knoop nu hij niet langer een gevangene is, maar dat geldt net zo voor Sophie. Toch vond ik dat het verhaal wat meer om Jude’s problemen draaide dan om Sophie. Misschien omdat die van hem een stuk heftiger zijn. En eerlijk gezegd vond ik hem ook gewoon een interessanter personage dan Sophie. Haar vond ik ook niet stom, maar met hem kon ik gewoon meer meeleven.

Ook is ze erg goed in het nieuwsgierig maken van mensen en dat is in Steadfast ook. Je raakt erg nieuwsgierig naar hoe het precies allemaal gegaan is en wat de oorzaak is van alle problemen en waarom de personages zijn wie ze zijn.

Daarnaast vind ik Jude en Sophie echt eigen personages en geen kloons van Griffin en Audrey uit het eerste deel, maar het zijn op zichzelf staande personages met een eigen stem.  Wel leuk dat bovenstaande personages nog wel terugkomen in het boek en dat je op die manier ook hen nog een beetje kunt volgen.

Steadfast ontroerde me en aan het einde kreeg ik toch een beetje een brok in mijn keel wat me nogal verraste, omdat ik het niet aan had zien komen. Maar er zaten ook wat scenes in die nogal onverwacht waren. Die ik aan het begin echt niet verwacht had. Steadfast vond ik een erg goed tweede deel in de serie en misschien nog wel beter dan Bittersweet. In elk geval smaakt dit wel naar meer en krijgt dit boek vier sterren van me.

Eén gedachte over “ Recensie: Steadfast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: