Recensie: Stepbrother Dearest

Recensie: Stepbrother Dearest

Recensie: Stepbrother DearestStepbrother Dearest
ISBN: 9781502446930
Auteur: Penelope Ward
Uitgever: CreateSpace Independent Publishing Platform
Publicatiedatum: 23 september 2014
Genres: Contemporary, New Adult
Aantal bladzijdes: 230
Goodreads

ou’re not supposed to want the one who torments you.

When my stepbrother, Elec, came to live with us my senior year, I wasn’t prepared for how much of a jerk he’d be.

I hated that he took it out on me because he didn’t want to be here.
I hated that he brought girls from our high school back to his room.
But what I hated the most was the unwanted way my body reacted to him.

At first, I thought all he had going for him were his rock-hard tattooed abs and chiseled face. Then, things started changing between us, and it all came to a head one night.

Just as quickly as he’d come into my life, he was gone back to California.

It had been years since I’d seen Elec.

When tragedy struck our family, I’d have to face him again.

And holy hell, the teenager who made me crazy was now a man that drove me insane.

I had a feeling my heart was about to get broken again.

Stepbrother Dearest was een boek dat ik gratis kreeg omdat ik me ooit eens geabonneerd heb op een service die eens per maand een gratis boek opstuurt en in ruil daarvoor schrijf je je in voor de nieuwsbrief van de auteur. Ik heb er al best wat boeken van gelezen en het is een mooie manier om nieuwe auteurs te ontdekken en gratis, legale boeken te krijgen.

Tijdens het lezen (en het schrijven van deze recensie) was ik bezig met Twilight waar ik totaal niet doorheen kom (sla me niet!) en ik had zin in wat anders, dus begon ik aan Stepbrother Dearest. Ik vind het idee dat een stiefbroer en -zus verliefd worden op elkaar ook altijd erg interessant. Sommige mensen vinden het een absoluut taboe, maar voor mij ligt het aan de omstandigheden. En zelf heb ik ook een verhaal waarin dit soort romance zit, dus sinds die tijd vind ik dit soort verhalen sowieso wel interessanter.

Het eerste deel las ik in een ruk uit en ik had ‘s avonds zin om te lezen – iets dat al een tijd niet meer voorgekomen was. Ik voelde me met Greta en wilde Elec het liefste door elkaar rammelen. En tegelijkertijd ook knuffelen, want het is duidelijk een act hoe hij zich gedraagt.

Het eerste deel las ik in een ruk uit.

En toen kwam ik bij het tweede deel van het boek en daar ging het mis. Je leest het grote deel van het verhaal uit de ogen van Greta, maar in het tweede deel komt ook Elec aan het woord. Alleen niet op de manier waarop ik het verwachtte. Het idee vond ik best tof en leuk gedaan, want het is weer eens wat anders dan iets doen als: 1. Greta, 2. Elec.

Maar ik vind de uitwerking niet zo goed gedaan. Het was leuker als idee dan als uitvoering. Ik heb me door dit deel ook echt heen moeten worstelen helaas. Zo goed als ik het begin vond, zo slecht vond ik het tweede deel.

De personages vond ik wel redelijk, al vond ik Elec leuker dan Greta. Vond het dan ook jammer dat je het hele boek vanuit Greta las, zelfs aan het einde. Stom vond ik haar overigens ook niet, ze was wel oké.

Stepbrother Dearest was een aardig New Adult-boek, maar ik vond het tweede deel erg jammer. Alsof ze er ineens minder moeite voor wilde doen ofzo en dat was erg jammer. Was het tweede deel net zo goed geweest als het eerste deel, dan denk ik dat ik 4 sterren gegeven had. Nu kan ik helaas niet meer dan 3 geven.

Er is nog een boek met een deel van dezelfde personages en ik ben echt wel benieuwd hoe dat geschreven is, dus ik ben van plan om dat ook eens te gaan lezen. Het staat overigens wel op zichzelf. Maar voor nu: drie sterren dus.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge