Recensie: Sterrenhemel

Recensie: Sterrenhemel

Recensie: SterrenhemelSterrenhemel / Hopeless
Auteur: Colleen Hoover
Series: Hopeless #1
Uitgever: Zomer & Keuning
Publicatiedatum: juni 2014
Genres: New Adult, Roman
Aantal bladzijdes: 373
Goodreads

Sky is in eerst instantie een heel normaal meisje. Ze is geadopteerd, heeft thuisonderwijs, maar desondanks is ze best normaal.

Behalve als het over jongens gaat, want ze is nog nooit verliefd geworden en halsoverkop verliefd worden is niet aan haar besteedt. Bovendien huilt ze niet en dat zou je moeten doen bij bijvoorbeeld een break-up.

O, en de wereld bestaat niet uit happy ending. En dan ontmoet ze Dean Holder die al haar standpunten aan het wankelen brengt. Moet ze haar eigen regels herschrijven?

Door alle jubelverhalen werd ik heel nieuwsgierig naar dit boek. Dat is bij mij heel vaak het geval: iedereen heeft het erover en ik word nieuwsgierig. Daar zit waarschijnlijk ook de grootste kracht in voor uitgevers en zeker bij boekenbloggers.

Het boek begon sterk en de helft van het boek was een absolute 8 oftewel 4 sterren. In mijn hoofd schreef ik de recensie al, jubelend over dat ik het boek zo goed vond. En toen… en toen draaide het boek volledig de andere kant op en heb ik me door de laatste helft heen moeten worstelen.

Er zitten wel een hoop onverwachte plotwendingen in die ik niet aan had zien komen, dus dat is positief. Maar verder: zo sterk als het begon, zo slecht werd het naarmate het einde vorderde.

Ik had niet echt wat met de personages. Eigenlijk vond ik Sky irritant op sommige stukken in het boek. Echt New Adult vind ik het trouwens ook niet echt, want daar vind ik het iets te kinderlijk voor.

Het boek is best aardig, maar helaas niet meer dan dat en dat is jammer, vooral na het begin. Ook betekent de originele titel Hopeles meer dan je in eerst instantie vermoedt en dat valt weg door de vertaling. Jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: