Recensie: Sterrenregen

Recensie: Sterrenregen

Sterrenregen / Losing hope
ISBN: 9789401902687
Auteur: Colleen Hoover
Series: Hopeless #2
Uitgever: Zomer & Keuning
Publicatiedatum: Oktober 2014
Genres: New Adult
Aantal bladzijdes: 320
Goodreads

Sterrenregen van Colleen Hoover: Holders kant van het verhaal. Dean Holder heeft twee mensen ontzettend in de steek gelaten: zijn zus, Lesslie, en zijn vroegere buurmeisje, Hope. Er flakkert voor het eerst in tijden weer iets van hoop in hem op als hij bij de supermarkt een meisje tegenkomt dat sprekend lijkt op het buurmeisje dat hij jaren geleden voor het laatst heeft gezien. Maar ze stelt zich voor als Sky.

En hoe hij ook zijn best doet, ze lijkt zich hem of hun verleden niet te herinneren. Is dit wel de echte Hope? Op een gegeven moment wordt hij zo verliefd op haar dat hij niet meer weet of hij dat nou wil of niet

Lang geleden las ik al Sterrenhemel en ergens was ik altijd benieuwd naar Sterrenregen, het tweede deel in de Hopeless-duologie. Maar toen ik het boek net gelezen had, wilde ik er niet aan beginnen. Ik heb er namelijk een hekel aan om hetzelfde verhaal vanuit een ander oogpunt te lezen als het verhaal net nieuw voor me is.

Maar Sterrenhemel las ik al lang geleden, dus ik vond het wel tijd om het verhaal te lezen uit het oogpunt van Holder – Dean Holder -. Het eerste dat me opviel was dat Colleen Hoover duidelijk gegroeid is in het schrijven van New Adults. Voor mij voelt Sterrenregen een beetje als Young Adult aan.

Ook al is het boek niet heel dun – 303 pagina’s was mijn versie -, toch voelde Holder voor mij een beetje plat en kon ik me niet echt goed in hem inleven. Ik had geen hekel an hem, maar ik kon ook echt niet met hem meevoelen.

Sterrenregen

Het voelde een beetje plat en niet heel diepgaand. Eigenlijk kon ik gewoon niet zoveel met Holder en vond ik hem best plat. Ook ergerde ik me aan het gebruik van vloeken in het boeken. Persoonlijk vind ik een woord als tering niet in een boek thuis horen. Maar dat kan natuurlijk ook door de vertaling komen, dat weet ik niet.

In het boek zitten best wel wat onverwachte gebeurtenissen, al zijn die natuurlijk minder onverwacht als je deel 1 al hebt gelezen. Sterrenregen vertelt voor een groot deel dezelfde gebeurtenissen, maar dan vanuit Holder. Wel is het leuk om het verhaal uit dit oogpunt te lezen en dat was voor mij ook de grootste reden om te gaan lezen.

Sterrenregen

Ook vind ik Sterrenregen minder diep dan bijvoorbeeld It ends with us, haar nieuwste boek. Leuk om te zien dat ze zo’n groei doorgemaakt heeft en dat ze nu een stuk beter geworden is. In Sterrenregen vond ik haar schrijfstijl wat geforceerd, maar inmiddels heeft ze daar geen last meer van en is het een stuk vlotter.

‘Oefening baart kunst’, gaat misschien niet altijd op, maar voor Colleen in elk geval wel.

[bol_product_links block_id=”bol_57c6d6984fa4d_selected-products” products=”9200000030321524″ name=”regen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: