Recensie: Sterrenstof

Recensie: Sterrenstof

Sterrenstof / Our chemical hearts
ISBN: 9789025870652
Auteur: Krystal Sutherland
Uitgever: Leopold
Publicatiedatum: 19 oktober 2016
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 328
Goodreads

Henry is nooit verliefd geweest. Tot Grace aan het begin van het examenjaar bij hem op school komt. Grace is vreemd. Ze draagt jongenskleren. Ze loopt met een kruk.

Ze zegt nee tegen het hoofdredacteurschap van de schoolkrant, waar Henry al jaren van droomt. Het is overduidelijk dat Grace een groot verdriet met zich meedraagt.

En toch. Henry wordt verliefd op haar. Tot over zijn oren, met open ogen, met alle kans op een gebroken hart. Want als je geen risico durft te nemen voor de liefde van je leven… wanneer dan wel?

Let op: in deze recensie zit een spoiler. Ik heb hem netjes verstopt achter de spoilertag, dus als je het niet wilt weten: niet klikken. Zonder dat stukje kun je de recensie van Sterrenstof verder prima volgen.

Sterrenstof (prachtige titel!) was er eentje waar ik vooral nieuwsgierig naar werd door de titel en de cover. Ik was wel benieuwd wat er zich achter deze vissige cover af zou spelen. De voorkant is simpel, maar valt toch op door de vissen. Geen grafische cover, maar ook niet eentje met een foto van een mens erop.

Later ontdekte ik dat de cover ook slaat op sommige scenes in het verhaal. Ze komen terug, dus er is niet zomaar gekozen. En ik ben blij dat Leopold/Young & Awesome bij de originele cover gebleven is.

In eerst instantie vond ik Sterrenstof niet heel bijzonder en snapte ik niet waarom er zo ongeveer alleen maar hele hoge ratings gegeven werden op Goodreads. Het las niet anders dan de meeste contemporary boeken. Sterrenstof begon nogal traag en het duurde best even voor ik erin zat. Op de een of andere manier pakte het me niet. Maar ergens begon ik het verhaal met de personages toch te waarderen en vroeg ik me af waarom Grace zo mysterieus was. Ik werd nieuwsgierig naar wie ze was en waarom ze zich gedroeg zoals ze nu deed.

Grace is een intrigerend personage. Het hele verhaal wordt verteld vanuit Henry, de jongen die verliefd wordt op dit vreemde meisje. Je ziet hoe zij is uit zijn ogen, hoe zij hem ook betovert. Ergens vond ik het jammer dat Grace niet aan het woord kwam, maar aan de andere kant zou ze dan waarschijnlijk een stuk minder mysterieus geworden zijn. Langzaam maar zeker wordt het meisje ontrafelt en daarmee ook haar geheimen.

Henry vind ik wel oké, maar niet heel bijzonder. Op sommige punten vind ik hem zelfs een beetje vervelend, omdat hij als een mega verliefde puppy achter Grace aan blijft lopen. Ik kan me voorstellen dat het soms zo voelt, maar toch. Dat vond ik wel een beetje irritant. Daarnaast vind ik Henry te lief om hem leuk te vinden, haha.

Ik vind het tof dat de personages in Sterrenstof toch wel een beetje tot het rijtje diverse personages horen, omdat ze niet de standaardknappe mensen zijn die met dingen zitten.

Het einde was behoorlijk verrassend en had ik niet aan zien komen, maar voor mijn gevoel klopte dat wel. Het maakte het geloofwaardiger en realistischer. Hier ga ik een beetje spoileren, dus als je het niet wilt weten: klik de spoiler niet aan. View Spoiler ». Als Krystal Sutherland dit niet had gedaan, had het boek waarschijnlijk toch minder indruk gemaakt.

Als je van contemporary YA houdt, dan is dit boek wel je ding.

[bol_product_links block_id=”bol_58038152e1179_selected-products” products=”9200000059720303″ name=”stof” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge