Recensie: Stilte

Recensie: Stilte

Recensie: StilteStilte
Auteur: Becca Fitzpatrick
Uitgever: Moon
Publicatiedatum: januari 2013
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal bladzijdes: 376
Goodreads

Nora wordt wakker op een kerkhof, hoe ze daar terecht is gekomen weet ze niet. Eenmaal thuisgekomen hoort ze dat ze al weken wordt vermist. Ze kan zich niets van de afgelopen vijf maanden herinneren.

Nora probeert haar leven weer op de rails te krijgen: ze gaat naar school, hangt rond met haar beste vriendin, en ze probeert uit alle macht de enge nieuwe vriend van haar moeder te ontwijken.

En dan zijn er ook nog de visioenen van engelenvleugels en griezelige wezens. Alsof dit allemaal al niet verwarrend genoeg is, ontmoet Nora een zeer aantrekkelijke jongen, met wie ze zich meteen nauw verbonden voelt...

Na het lezen van deel 1 en 2 kon ik natuurlijk niet anders dan doorlezen in het derde deel. Dat is het fijne als je de hele serie al op de plank hebt staan: je hoeft niet te wachten tot je het volgende deel in handen hebt.

Ik had bij dit deel behoorlijk wat frustratie en ik vond dit eigenlijk het minst leuke boek. De oplettende lezer weet natuurlijk allang wie die aantrekkelijke jongen en ik wist het ook meteen. Het liefste wilde ik Nora af en toe een mep verkopen in de hoop dat ze dan weer meer dingen zou herinneren, maar helaas kon ik dat niet doen. Ze is immers maar verzonnen.

De personages worden hier in elk geval wel weer meer uitgediept dan in de vorige twee delen. Patch vind ik wel wat leuker dan Nora die ik af en toe ook iets te naïef en te standaard vindt. Ze is een typische YA-heldin. Op zich is daar niets mis mee natuurlijk, maar en er komen nog wat meer complicaties bij, vooral aan het einde. Aan het einde zitten trouwens een paar plotwendingen die ik niet echt aan had zien komen en dat vond ik zeer verrassend. Daar hou ik dus van.

Ik vond het misschien niet het beste deel in de serie, maar er zat een hoop spanning in en dit derde deel verveelde me nog niet. Er zitten zeker een paar interessante dingen voor in deel 4 waar ik het antwoord wel op wil weten.

Note: Dit boek is eerder uitgebracht als Dromen bij The House of Books

3 gedachten over “Recensie: Stilte

    1. Klopt, maar hij gaat opnieuw uitkomen als Stilte. Uitgever Moon gaat de boeken namelijk opnieuw drukken, vandaar dat ik de titels aangepast heb. Daarom staat er ook onder dat hij eerst uitgebracht is onder Dromen bij The House of Books (maar die zijn overgenomen door Overamstel waar Moon ook onder valt en alle YA is dus naar Moon gegaan) 🙂 De covers worden ook anders (de Engelse covers gaan ze ook in Nederland gebruiken).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: