Recensie: Stuk van jou

Recensie: Stuk van jou

Recensie: Stuk van jouStuk van jou / A Pound of Flesh
Auteur: Sophie Jackson
Series: A Pound of Flesh #1
Uitgever: Zomer & Keuning
Publicatiedatum: 10 november 2015
Genres: New Adult
Aantal bladzijdes: 368
Goodreads

Kat Lane was negen jaar oud toen haar vader voor haar ogen werd vermoord. Nu, vijftien jaar later, komt ze haar belofte aan hem na om iets voor de maatschappij te betekenen. Dat doet ze door les te geven aan gedetineerden in een New Yorkse gevangenis. Op deze manier hoopt ze ook eindelijk haar angst voor criminelen te overwinnen.

Wesley Carter is een van haar leerlingen. Hij is gevaarlijk, grappig en geheimzinnig. Kat raakt geïntrigeerd. Ze wil weten wie de échte Carter is, voorbij zijn intimiderende voorkomen. Hoe verder ze gaan, hoe moeilijker het wordt om hun verboden gevoelens voor elkaar te negeren

Stuk van jou was ook een boek dat ik overal voorbij zag komen. Ik hou best wel van New Adult (zowel om te lezen als om te schrijven) en dus was ik benieuwd. Hoe goed zou dit boek zijn? En toen las ik de oproep op Facebook en besloot ik mijn stoute schoenen te zoeken en een mailtje te sturen.

Stuk van jou is een boek waar de spanning voelbaar is vanaf bladzijde in en vooral de seksuele spanning. Het is vrij duidelijk waar het boek zal eindigen, maar desondanks schrijft Sophie Jackson zo dat je toch nieuwsgierig wordt naar hoe het verder gaat. Ik werd dat ook en ik besloot om door te lezen. Ik vond het een heerlijk boek om mee in bed of op de bank te nemen. Het leest lekker snel weg.

Stuk van jou was ontzettend goed tot ik bij een bepaalde scene kwam. Ik weet niet of het aan de vertaling lag of aan het boek, maar ik vond dat persoonlijk echt te erg. Om een bepaald woord heb ik een kwartier moeten lachen. Niet omdat ik zo kinderachtig ben, maar het was zo raar om dat ineens te zien staan. Door de woordkeuze was die scene ook heel erg plat, ordinair bijna en dat is jammer. Daarom ook een halve ster aftrek voor dit boek.

Voor mijn gevoel lag de nadruk ook meer op seks de laatste bladzijdes en voor mij voelde dat niet helemaal goed gebalanceerd. Ik had liever gehad dat dat wat eerder kwam. Meer dan de spanning.
Extreme plotwendingen zaten er niet in, al zaten er wel wat mooie in die ik niet aan had zien komen.

Ik vond het goed dat de beide personages aan woord komen, al voelde het voor mij dat Kat meer diepgang had dan Carter. Bij die laatste vond ik dat het toch best vrouwelijk geschreven was. Dat is natuurlijk ook wel zo, maar soms merk ik dat niet. Bij dit boek merkte ik dat wel. Toch was het niet heel vervelend, het viel me gewoon op.
De meeste New Adults zijn in de ik-vorm geschreven, dus ik vond het verfrissend dat het bij Stuk van jou niet het geval was en in de derde persoon geschreven was.

Ik vond Stuk van jou een heerlijk, verslavend boek en is absoluut de hype waard. Behalve dan die vertaalde woorden, dat vond ik echt te plat. Toch vind ik Stuk van jou wel een echte aanrader als je van dit genre houdt. Ik heb hem ook aan een paar mensen aangeraden om te lezen.

Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Zomer & Keuning.

[bol_product_links block_id=”bol_564b888d43f0e_selected-products” products=”9200000046154853″ name=”Stuk van jou” sub_id=”” link_color=”2535CC” subtitle_color=”2535CC” pricetype_color=”2535CC” price_color=”000000″ deliverytime_color=”2535CC” background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 gedachten over “Recensie: Stuk van jou

 1. Dankzij een Facebookactie van uitgeverij VBK kreeg ik het boek in mijn bezit. Vanaf het moment dat ik wist dat ik het gewonnen had kon ik niet wachten tot ik het eindelijk zou kunnen lezen.

  Mijn verwachtingen werden al direct ingelost. De proloog was kort maar heftig  en deed me al snel verlangen om meer te lezen. Je maakt er kennis met de 2 hoofdpersonages en de gebeurtenis die hun beider leven vanaf dan zal beheersen en heeft geleid tot dit geweldige boek.

  De proloog zet je wel even op het verkeerde been want je waant je in een thriller, naarmate het boek vordert begrijp je waarom deze inleiding nodig is.

  Zestien jaar later zien we Kat terug maar is ze nog steeds niet over haar verdriet heen en probeert ze de  schuld aan haar vader in te lossen. Ze wordt lerares in een gevangenis, zeer tegen de zin van vooral haar moeder, maar ook haar vrienden. Alles gaat goed maar daar is dan Carter.

  Dit is het begin van een intense emotionele relatie tussen Carter en Kat met veel ups and downs.

  Gaandeweg leren ze elkaar beter kennen en blijken ze een verleden te hebben dat ze alleen samen kunnen verwerken. Ondanks de tegenstand van hun omgeving geven ze niet op en helpen ze elkaar dit trauma te verwerken.

  Het boek heeft alles om de lezer te kunnen boeien. Kat en Carter zijn levensecht. De badboy en de schone. Maar niets is dus wat het lijkt.

  Criminaliteit, drugs, discriminatie…..al deze onderwerpen hebben hun plaats in dit boek. Iedereen, ook gevangenen, hebben een verleden dat hen maakt  tot de persoon die ze nu zijn. Dus oordeel niet te snel, het zou je kunnen verbazen!!

  Stuk van jou is HET boek dat je zeker moet gelezen hebben. Je wordt meegenomen  en deelgenoot gemaakt van een boel gevoelens: medelijden, ergernis, woede, blijheid, ontroering……alles passeert de revue in dit boek. Je ziet het, voor iedereen wat wils.

  Ik heb er echt van genoten en kan zeggen het leest heel vlot. Smaakt naar meer en heeft me mijn mening doen herzien wat betreft het genre New Adult. Ik zou vroeger nooit zo’n boek gekozen hebben maar nu zie ik er naar uit om nog meer te lezen van Sophie Jackson.

  Dus voor iedereen die twijfelt, niet doen, het is de moeite waard. Ga naar die boekhandel en koop dat boek,  je zal niet teleurgesteld worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: