Recensie: Stukjes hemelblauw

Recensie: Stukjes hemelblauw

Stukjes Hemelblauw / Little Bits of Sky
ISBN: 9789030501732
Auteur: Sue Durrant
Publicatiedatum: 8 september 2016
Genres: Jeugd
Aantal bladzijdes: 204
Goodreads

Stukjes Hemelblauw vertelt het verhaal van Zac en Ira die zonder vader en moeder opgroeien. Daardoor verhuizen ze steeds van het ene pleeggezin naar het andere tot ze plotseling, als ze zeven en negen jaar oud zijn, naar een kindertehuis worden gebracht. Stilaan raken de twee kinderen gehecht aan de mensen in hun nieuwe huis. Aan de vriendelijke Silas, de prachtige Hortense, de pesterige Jimmy en zelfs aan de griezelige mevrouw Clanks. Het is een prachtig verhaal over opgroeien, vrienden maken en het vinden van een thuis.

Stukjes Hemelblauw las ik voor deze blogtour en ik was erg benieuwd. Vooral de titel sprak me erg aan en is er eentje die mij wel nieuwsgierig maakte. En dat nog voor ik gelezen had waar het over ging. Toen las ik waar het boek over ging en ook dat klonk ook goed.

Stukjes hemelblauw is een heel tof kinderboek. De stofkaft heeft uitgesneden raampjes die je ook van het boek kunt halen. Het boek zelf heeft een kaft met vooral een hemel die je ziet als je de stofkaft er ook omheen hebt. De cover is wat Zac en Ira zien als ze uit hun raam kijken in het kindertehuis waar ze zitten. Dit vind ik heel tof en origineel gedaan om het zo te doen. De voorkant zegt dus echt iets over het verhaal zelf.
Boven elk hoofdstuk vind je trouwens ook een tekening.

En toen het boek arriveerde, was het ook superleuk ingepakt met een lint eromheen en een bordje in de vorm van een wolkje. Dat wolkje zul je misschien nog weleens op andere boekenfoto’s voorbij zien komen, want ik vind het heel tof. En tsja, waar vind je wolken? Precies, in de blauwe lucht.

Stukjes Hemelblauw is geen boek dat ik meestal lees, maar het heeft me aangenaam verrast. De achterkant klonk tof, maar dat zegt niet altijd iets. Soms is het verhaal dan alsnog niet leuk, maar Stukjes Hemelblauw was dat gelukkig wel.
Het las snel weg en is in eenvoudige taal geschreven, zodat kinderen het al snel zullen snappen. Het verhaal wordt verteld vanuit Ira – eigenlijk Miracle – die over haar en het leven van haar broertje Zackary in een kindertehuis. Hoe het leven daar is.

Omdat ik meedoe aan de blogtour van Stukjes hemelblauw kreeg ik dit boek als recensie-exemplaar van uitgeverij MEIS & MAAS. Bedankt!

[bol_product_links block_id=”bol_57fa4a88c4190_selected-products” products=”9200000057795180″ name=”blauw” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: