Recensie: Summer State of Mind

Recensie: Summer State of Mind

Summer State of Mind
ISBN: 9780316091152
Series: Whispering Pines #2
Uitgever: Poppy
Publicatiedatum: 22 april 2014
Genres: Audiobook, Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 256
Goodreads

Summer has finally arrived and fifteen-year-old Harper McCallister intends to spend her days at the mall shopping or by the pool at her country club. But after receiving her latest heart-stopping credit card bill, Harper's parents makes other plans, and ship her off to camp.

Suddenly, the clueless yet ever-popular Harper is the new girl at the bottom of a social ladder she can't climb in wedge sandals and expensive clothes. She seems to be winning over super-cute camp "Lifer" Ethan, though, and if she can manage to make a few friends--and stay out of trouble--she just might find a whole new summer state of mind.

De meeste boeken die ik lees, zijn boeken waarvan ik het ebook of de fysieke versie lees. ‘s Avonds voor ik ga slapen, in de morgen als ik tijd heb. Maar er is nog een manier om boeken te lezen: audiobooks.

Ik weet dat veel mensen dat maar niets vinden om te worden voorgelezen, maar eigenlijk vind ik het wel rustgevend. Ik besloot om de app Storytel te installeren en om het eens te proberen. Ik heb al wel eerder ebooks gehoord, dus ik wist ongeveer wat ik kon verwachten. Het enige verschil met alle andere en Summer State of Mind was dat ik dit boek niet kende en ook niet vantevoren gelezen had.

En toen ik door de bibliotheek scrolde, kwam ik het boek Summer State of Mind tegen. Het boek zelf kende ik niet, de schrijfster ook niet, maar het boek klonk leuk, dus ik besloot om het te installeren en te luisteren.

In het begin is het even wennen, omdat de schrijfster ook social media gebruikt, zoals Twitter. Vrij laat kwam ik erachter wanneer het een twitterbericht was en wanneer een e-mail. Maar verder had ik weinig last.

Summer State of Mind wordt lekker vlot voorgelezen, dus de schrijfstijl is prima om snel doorheen te gaan. In het begin vond ik het wat vlak, maar gaanderweg werd het beter en begon ik de personages te waarderen. Het is een tweede deel in een serie, maar voor mijn gevoel merkte ik niet dat ik het eerste nooit gelezen heb. Ik miste geen dingen eigenlijk.

De personages in het boek vind ik leuk, al blijven ze voor mij wel een beetje vlak. Maar dat hoort natuurlijk ook wel een beetje bij het YA-genre. Sommige scenes worden eigenlijk niet verteld, zoals de romantische. Dat vind ik wel een beetje jammer. Hoofdpersonage Harper maakt een groei door in het verhaal en is in het begin nog zoekende naar zichzelf, maar aan het einde van het boek heeft ze zichzelf gevonden. De rest blijft wat vlakker, maar dat komt omdat Summer State of Mind vanuit Harper verteld wordt. Maar desondanks vond ik de andere karakters ook leuk.

In het boek zitten geen schokkende dingen. Er gebeurt eigenlijk wat ik al verwachtte, maar dat maakt niet uit. Dat is soms ook weleens fijn. En omdat ik ze niet verwacht had, miste ik ze ook niet echt.

Het is een tweede deel in een serie, maar ik miste niet dat ik het eerste boek niet gelezen had. Het las gewoon vlot door, alsof het een standalone was. Ik kwam er ook pas later achter dat het een tweede deel was. Wellicht dat er mensen in zitten, die in deel 1 bijvoorbeeld hoofdpersoon zijn, maar dat is dan ook het enige.

De titel wordt trouwens ook nog verklaard, waarom het boek Summer State of Mind heet. Zelf vind ik dit altijd wel fijn. De titel past er ook wel bij, de cover iets minder. Ik zou het boek eerder oppakken vanwege de titel dan de cover. 

Ik vond het einde van Summer State of Mind wel een beetje onbevredigend, want ik had graag geweten wat Harper aan het einde doet met een van haar beste vriendinnen. Ik vind die vriendin persoonlijk geen leuk personage. In het begin zit ze veel in het boek, maar aan het einde is het draadje tussen haar en Harper een niet-afgesloten verhaallijn.

Kortom: Summer State of Mind is een fijne summer read. Vooral als je zelf op kamp gaat en als je hoopt dat het vooral niet zo gaat op jouw kamp. Maar ook als je thuis blijft is het een fijn boek. Het is contemporary en als je daar een fan van bent, vind je dit boek waarschijnlijk ook leuk.

[bol_product_links block_id=”bol_578ca054ba465_selected-products” products=”9200000028285478,9200000019081936″ name=”mind” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge