Recensie: Sweet Filthy Boy

Recensie: Sweet Filthy Boy

Recensie: Sweet Filthy BoySweet Filthy Boy
ISBN: 9781476751801
Publicatiedatum: 13 mei 2014
Aantal bladzijdes: 385
Goodreads

One-night stands are supposed to be with someone convenient, or wickedly persuasive, or regrettable. They aren’t supposed to be with someone like him.

But after a crazy Vegas weekend celebrating her college graduation—and terrified of the future path she knows is a cop-out—Mia Holland makes the wildest decision of her life: follow Ansel Guillaume—her sweet, filthy fling—to France for the summer and just…play.

When feelings begin to develop behind the provocative roles they take on, and their temporary masquerade adventures begin to feel real, Mia will have to decide if she belongs in the life she left because it was all wrong, or in the strange new one that seems worlds away.

Ik luisterde Sweet Filty Boy vooral omdat ik het tweede deel ooit een keer gratis mee heb genomen bij de weggeefwinkel. Omdat ik het tweede deel binnenkort eens wil gaan lezen, besloot ik om eerst aan Sweet Filty Boy te beginnen. En gelukkig voor mij staat het boek op Storytel.

Mia voelt voor mij iets teveel van bordkarton.

Sweet Filty Boy is een boek dat ik niet aan zou raden als je niet zo van de expliciete seksscenes bent, want die zitten er in. En veel ook. Zoveel dat ik op een bepaald moment overwoog of ik ze moest gaan skippen. Seks in een boek vind ik prima, maar het moet niet het enige zijn waar het boek om draait. Overigens was het niet zo erg zoals bij sommige andere boeken, want er is nog wel een plot. Gelukkig wel, zeg.

De onderwerpen die in dit boek aan bod komen zijn niet bijster origineel, maar dat geeft ook niet. Het leest lekker weg en je wordt er desondanks toch in meegetrokken, omdat je wil weten hoe het eindigt. Natuurlijk had ik wel een vermoeden, maar zeker weten doe je het pas als het boek uit is.

Echt onverwachte plotwendingen hoef je trouwens niet te verwachten. Er zitten er wel wat in, maar ik vond ze niet schokkend of onverwacht, want ik had alles wel zo’n beetje aan zien komen.

Ik ben wel tot de conclusie gekomen dat ik de latere boeken van Christina Lauren beter vindt dan hun eerste boeken. Op zich is dat natuurlijk niet zo gek, want de meeste schrijvers worden beter naarmate ze langer schrijven en dat geldt zeker voor deze twee dames.

Mia en Ansel zijn de belangrijkste personages, hoewel Ansel zelf niet aan het woord komt. Mia is de enige die het verhaal vertelt. Op zich vind ik haar een prima personage, al blijft ze wel een beetje vlak. Het is niet dat ze voor mij helemaal tot leven komt. Ze voelt voor mij iets teveel van bordkarton.

En ik miste ook best wel Ansel, want ik wil weten hoe hij er over denkt en dat kom je als lezer nu niet echt te weten. Jammer en wat mij betreft ook wel een gemiste kans. Ik vind dat een boek altijd meer diepgang geven.

Je wil weten hoe het eindigt

Sweet Filty Boy is een prima Adult boek (ik zou het niet echt New Adult noemen overigens, beetje tegen erotiek aan) en leest makkelijk weg. Het is een redelijk boek met een aardige verhaallijn, maar het is duidelijk al eerder geschreven.

Van mij krijgt Sweet Filty Boy 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge