Recensie: Tease

Recensie: Tease

Tease
ISBN: 9780062279897
Auteur: Sophie Jordan
Series: The Ivy Chronicles #2
Uitgever: William Morrow
Publicatiedatum: 13 mei 2014
Genres: Contemporary, New Adult
Aantal bladzijdes: 303
Goodreads

A young college woman gets schooled in life, sex, and love in New York Times bestselling author Sophie Jordan’s sizzling New Adult romance series—where three Ivy League suite-mates testing their boundaries as they seek higher knowledge of just how far they can go.

A born flirt and good-time party girl, Emerson has never had a problem finding a willing guy. She’s always chosen her hook-ups carefully, and she's never broken her three cardinal rules:

Never let them see the real you.

Never fall in love.

Always leave them begging for more.

Then comes Shaw. A hotty from the wrong side of the tracks, he’s immune to her flirtatious banter and come-hither smile. After rescuing her from a disastrous night at a biker bar, he doesn’t even try to take her to bed—he calls her a tease and sends her home instead. Unable to resist a challenge, or forget the sexy dark-eyed bad-boy biker, she vows to bring him to his knees.

But instead of making Shaw beg, she finds herself craving him. For the first time in her life, she’s throwing out her rulebook. Suddenly, she’s the one panting for a guy she can’t control. A guy who won’t settle for anything less than the real Emerson, who forces her to do things she’s never imagined, including facing a past she thought she'd buried.

A guy who just might leave her wanting more . . .

Tease is het tweede deel in The Ivy Chronicles serie van Sophie Jordan. Let op: mogelijke spoilers voor deel 1. Nadat ik Foreplay gelezen had, werd ik ook echt benieuwd naar dit tweede deel. Zelfs met een cover die ik gewoon niet mooi kan noemen. Tease gaat over Emerson die je in het eerste deel al leert kennen als vriendin van Pepper, maar die je -uiteraard- niet heel erg goed leert kennen. Foreplay is deel 1 en dat hoef je niet per se gelezen te hebben, maar dat is wel het leukste, denk ik.

In Tease dus wel. Emerson denkt dat ze door wie ze is, door haar verleden, nooit verliefd zal worden op iemand en dus verleidt ze alleen jongens, maar valt niet voor ze. Spoileralert: dat gebeurt dus toch. Heel verrassend en onverwachts is dat ook niet. Toen ik begon, had ik de achterkant niet gelezen, maar ik wist dat er zoiets dergelijks zou gebeuren.

Ik verwachtte ook weinig onverwachte gebeurtenissen, maar in dit boek zit er eentje. En ook nog eentje die ik echt niet aan had zien komen. Ik zat echt: huh, maar? Wow, dit is best wel goed bedacht. Dit boek leest ook weer heel gemakkelijk weg en je vliegt er dus ook doorheen. Wel was dit boek voor mijn gevoel net wat explicieter dan het eerste deel, maar dat kan goed helemaal niet zo zijn.

De titel vind ik ook erg goed bij Emerson als persoon passen, als hoe ze zich voordoet in elk geval. Goed over nagedacht. Bij het eerste deel pastte hij ook, maar niet bij de hoofdpersoon en hier wel.

Ik vind Emerson een leuk en levend personage waar ik echt wel nieuwsgierig naar werd en die je in dit deel echt wel leert kennen. Ik wilde graag weten wat er allemaal in haar verleden gebeurd was. Hier wordt –  zeker in het begin van het boek – nogal naar gehint en ik moest doorlezen om te weten te komen wat er nu allemaal gebeurd was. Dat is verweven door het hele boek en dat vind ik best tof gedaan. Ook vind ik het leuk dat Pepper terugkomt, maar nu als bijpersonage. En natuurlijk komen ook mensen als Reece, Georgia, Annie en Logan hier weer in voor.

Wat ik ook hier jammer vind, is dat het maar vanuit een personage geschreven is. Het voordeel is dat je dit personage goed leert kennen, maar de andere niet. Meestal is het in New Adult vanuit de jongen en het meisje. In elk geval in de meeste die ik gelezen heb.

Toch vond ik het een fijne New Adult met een goede verhaallijn, die lekker snel wegleest, vlot geschreven is en toffe personages heeft

Tease is iets voor jou als:

 

  • Je van schrijvers als Colleen Hoover houdt
  • Je van New Adult houdt
  • Je van romantische verhalen met jonge mensen houdt

 

Van mij krijgt Tease vier sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: