Recensie: Tess staat voor het blok

Recensie: Tess staat voor het blok

Recensie: Tess staat voor het blokTess staat voor het blok / What a girl wants
Auteur: Lindsey Kelk
Series: A girl #2
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Publicatiedatum: juli 2014
Genres: Chicklit
Aantal bladzijdes: 365
Goodreads

Tess moet een keuze maken over hoe haar carrière eruit gaat zien: Gaat ze voor de reclamewereld met een nieuw bureau samen met haar beste vriend? Of gaat ze naar Milaan om fotograaf te worden? Bij beide opties hoort ook maar meteen een andere man: Bij Londen hoort haar beste vriend Charlie, bij Milaan de ongrijpbare en irritante journalist Nick.

Tess moet kiezen tussen veilig en vertrouwd of nieuw, eng, maar zo leuk. Alleen is kiezen niet zo gemakkelijk en helemaal niet als je eigenlijk helemaal geen keuze wilt maken.

Ik was dol op de I heart-serie van Lindsey Kelk, die vond ik helemaal geweldig. Ik dacht dat de serie over Tess daardoor ook wel leuk moest zijn, maar eigenlijk valt de serie me een beetje tegen. Tess doet me behoorlijk veel aan Angela uit die serie denken en ik heb een beetje het gevoel of ik gewoon doorlees in die serie. Jammer. Niet dat dat rampzalig is, maar het is gewoon een beetje jammer.
Toch was ik wel nieuwsgierig naar wat Tess als carrière zou gaan kiezen, dus het boek maakt nieuwsgierig.

Toch is het absoluut niet vervelend om te lezen en ik had het boek in een paar dagen uit. Er zitten weinig onverwachte dingen in, maar dat moet je ook niet verwachten als je een chicklit openslaat, vind ik. Tess is een aardig personage en af en toe moest ik wel even hardop grinniken, maar ze blijft voor mij uit papier bestaan en gaat niet echt leven. Dat geldt trouwens ook voor de rest van de personages.

Lindseys schrijfstijl is fijn en leest lekker weg, al is het soms wel erg overdreven, maar goed dat is in de meeste chicklits wel zo. Je kunt het boek volgens mij los lezen, maar dat lijkt me totaal niet handig. Ik had nu al moeite om me te herinneren wie wie ook alweer was en ik heb deel 1 toch echt gelezen (ik ben alleen vergeetachtig, dat wel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge