Recensie: The Accidentals

Recensie: The Accidentals

Recensie: The AccidentalsThe Accidentals
ISBN: 9781942444626
Auteur: Sarina Bowen
Uitgever: Tuxbury Publishing LLC
Publicatiedatum: 10 juli 2018
Genres: Contemporary, Young Adult
Goodreads

Never ask a question unless you’re sure you want the truth.

I’ve been listening to my father sing for my whole life. I carry him in my pocket on my mp3 player. It’s just that we’ve never met face to face.

My mother would never tell me how I came to be, or why my rock star father and I have never met. I thought it was her only secret. I was wrong.

When she dies, he finally appears. Suddenly I have a first class ticket into my father’s exclusive world. A world I don’t want any part of – not at this cost.
Only three things keep me going: my a cappella singing group, a swoony blue-eyed boy named Jake, and the burning questions in my soul. There’s a secret shame that comes from being an unwanted child. It drags me down, and puts distance between me and the boy I love.

My father is the only one alive who knows my history. I need the truth, even if it scares me.

The Accidentals is de eerste Young Adult van Sarina Bowen. Als je een reguliere bezoeker van pluizenbol bent, weet je dat ik al een heleboel van Sarina gelezen hebt en dat allemaal New Adults zijn. Dit keer heeft ze zich echter gewaagd aan een YA en ik was heel benieuwd wat eruit zou komen. Ik had ook best hoge verwachtingen, want ik vind Sarina’s boeken altijd goed en zij staat hoog in het lijstje van favoriete auteurs in het New Adult-genre (waarom niemand haar boeken nog vertaald heeft, is me een raadsel).

De cover vind ik dus echt heel mooi en past ook echt wel goed bij het boek. Het geeft meteen wel iets weg over het boek zonder dat het een echte spoiler is ofzo. Dat vind ik altijd prettig. Ook al staat er een persoon op, het is niet zo’n standaard voorkant met een persoon.

Tijdens het lezen van The Accidentals merkte ik wel echt dat het een boek van Sarina was en dat ze toch ook wel echt een eigen stijl heeft, maar ook dat het wel een YA was. Stiekem zat ik op de steamy scenes te wachten, maar goed, die zitten hier natuurlijk helemaal niet in. En dat klopte. Jammer, haha.

Ik vond Rachel een leuk personage die voor mij wel tot leven kwam, want ze had plus-, maar ook minpunten en dat is wat goede personages hebben. Ze komen tot leven en spatten van het papier. En dat gevoel had ik bij haar. Bij de rest wat minder, al vond ik het personage Jake ook wel erg leuk en lief vooral. Awh, wat een schatje. Ik wil ook een Jake hebben.

Echt onverwachte plotwendingen zaten er niet in The Accidentals, maar dat was niet erg. Ik verwachtte ze ook niet. Wat ik wel een beetje erg vond, was dat het boek best wel snel ging. Het was voor mijn gevoel best gehaast. Sommige stukken gingen best traag, terwijl anderen heel snel gingen. Het voelde of de balans niet helemaal goed was ofzo, dat was jammer. En voor mij ook wel een beetje een minpunt. Ik denk dat het boek sterker geweest was als Sarina een ander begin gekozen had.

Maar verder vond ik het een mooi boek en zeker een goede eerste YA, want het boek vertelt echt wel heftige dingen, maar wel op een goede, luchtige manier en dat vind ik zo fijn bij Sarina, want dat doet ze altijd.

Wilde je altijd al een boek van Sarina lezen, maar is New Adult gewoon je ding niet? Lees dan The Accidentals. Een prima contemporary YA-boek. Heb je wel haar NA-boeken gelezen? Dan vind je deze vast ook mooi. Het boek komt uit op 10 juli.

The Accidentals krijgt van mij 4 sterren.

Ik kreeg The Accidentals als ARC, maar uiteraard is mijn mening hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge