Recensie: The Animal Under the Fur

Recensie: The Animal Under the Fur

The Animal Under the Fur
ISBN: 9780998156316
Auteur: E.J. Mellow
Publicatiedatum: 30 maart 2017
Genres: Fantasy, New Adult
Aantal bladzijdes: 453
Goodreads

Orphaned on the streets as a baby, Nashville Brown, a.k.a Kill Operative 3, knows better than to rely on anyone. With heightened senses and superhuman strength to survive, she’s been raised as the perfect assassin.

The trick to her success? Keeping everyone, even her best friend, at arm’s length.

Losing his entire family in the span of a year, Carter Smith left his ability to love buried deep in their graves. His only concerns now are completing his missions and effortlessly charming the next temptress to warm his bed.

The key to his accomplishments? Working alone mixed with a Casanova smile.

But when a deadly weapon needs to be stopped from falling into the wrong hands, the lone wolves find themselves thrown into an explosive partnership. Can Carter and 3 lower their guns aimed at one another long enough to succeed, or will their unwillingness to compromise end up destroying more than their perfect records? Whatever their differences, both agree on one thing—in the game of lies and deceit, the line between friend and foe is often blurred by blood splatter.

The Animal Under the Fur is waarschijnlijk nog niet het meest bekende boek ooit. Ik kwam tegen toen ik op een Faecbookgroup voor boeken hem voorbij zag komen. Degene noemde het boek in een adem met de A Court of Thorns and Roses-serie van Sarah J. Maas. Aangezien ik die serie heel goed vind, dacht ik: O, dan zal dit ook wel goed zijn. Dat zorgt natuurlijk voor torenhoge verwachtingen. Kwamen die wel uit?

Zoals je aan het aantal sterren kunt zien, is het antwoord daar nee op. Ik geef een boek dat ik heel goed vind tenslotte geen tweeenhalve ster. Dat lage sterrenaantal is aan meerdere dingen te wijten. Natuurlijk had ik hoge verwachtingen die niet uitkwamen, maar dat was vooral omdat ik het boek dus best wel saai vond. Op een groot deel van de stukken vond ik niet zoveel gebeuren.

Ook vind ik de schrijfstijl van E.J. Mellow gewoon niet zo prettig. Ik vond het niet zo lekker doorlezen en het onderwerp sprak me niet aan. De achterkant klonk heel tof, maar in The Animal Under the Fur vond ik het toch wat minder. Of dat nu aan de uitwerking ligt of niet, ik weet het niet.

Er zaten wat gebeurtenissen in die ik niet per se aan zag komen, maar Nashville reageerde daar dus best apart op. En dan vooral een scene waarbij iets gebeurt en zij zoiets heeft van: lalala, oké, gebeurd, en nu weer door. Ik vond ook niet echt dat je als lezer Nashville echt leerde kennen. Voor mij kwam ze niet tot leven en bleef ze erg vlak. Niet dat ik haar een stom mens vond, want dat was nu ook weer niet het geval. Ik had eigenlijk gewoon niet veel met haar. Ik kon niet zoveel met haar en dat is voor mij belangrijk.

Met Carter had ik iets meer, al vond ik die ook vlak en ik heb nu niet het idee dat ik hem heb leren kennen, maar ik vond hem in elk geval wel logischer op dingen reageren.  

De voorkant van het boek vind ik wel tof gedaan, want het is echt weer eens iets anders dan anders. Geen foto met mensen, maar ook geen grafisch kunstwerkje. Nee, een vacht. Overigens moest ik bij de voorkant wel een beetje aan Pino van Sesamstraat denken, ook al is die blauw en heeft die veren. Misschien ben ik gewoon een beetje raar, haha.

Ik had me echt verheugd op The Animal Under the Fur en stiekem baal ik gewoon een beetje dat het boek totaal niet was wat ik verwachtte, want ik had er juist zo’n zin in. Maar het was gewoon niet mijn ding en ik was gewoon blij dat het boek uit was.

The Animal Under the Fur krijgt van mij helaas maar tweeënhalve ster.

Eén gedachte over “ Recensie: The Animal Under the Fur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: